Excludere ALDE. Prinsi cu minciuna, Tariceanu si Norica Nicolai vin cu explicatii ridicole

politica

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat ca nimeni din conducerea ALDE Europa nu a facut declaratii care sa confirme un Consiliu al formatiunii europene pe 9 noiembrie, la Madrid, in care ar urma sa fie discutata excluderea ALDE Romania din familia europeana.

Aceasta a adaugat ca partidul va clarifica la Bruxelles daca face parte din ALDE Europa persoana care a facut declaratiile cu privire la excluderea din familia europeana a partidului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Afirmatiile Noricai Nicolai vin in contextul in care seful departamentului de comunicare al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a afirmat, vineri, pentru Mediafax, ca situatia excluderii ALDE Romania din grupul european va fi discutata in Consiliul ALDE Europa din luna noiembrie de la Madrid, cererea fiind formulata, in august, de un politician austriac.

„Am vazut si eu acea declaratie a domnului Ghinea. Am avut dupa aceea o declaratie cu domnul Hans van Baalen, presedintele ALDE european, si domnia sa a spus clar ca nu stie despre acea declaratie. Iar angajarea ALDE Europa o face presedintele sau, care nu este deloc acel oficial. Nici nu stim daca exista acel oficial in structura administrativa a partidului, dar structura politica nu a facut si cu siguranta nu va face astfel de declaratii. ALDE este construit, ca orice partid, are un presedinte, are un Birou si nimeni din conducerea ALDE Europa nu a facut declaratii care sa confirme acea pretinsa afirmatie. Vom clarifica la Bruxelles daca este chiar o persoana existenta in staff-ul ALDE, un functionar, dar nu suntem siguri ca exista”, a afirmat Norica Nicolai, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica la sediul ALDE Bacau.

La randul sau, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca USR incearca sa denigreze partidul pe care il conduce si ca o delegatie ALDE Europa care a discutat, in luna aprilie, cu ALDE Romania, a facut un raport in care a precizat ca nu va exista nicio excludere din familia europeana.

„Am vazut zilele trecute o declaratie a unui domn de la USR. Acesti domni de la USR au batut la poarta ALDE si au fost refuzati, pentru ca in luna aprilie a acestui an, a venit o delegatie din partea ALDE Europa si am avut o discutie cu ei si stiu ca s-au intalnit si cu cei de la USR care doreau neaparat sa devina membri ai ALDE Europa. Ca urmare a acestui demers, cei de la Biroului Executiv al ALDE Europa au facut un raport. In urma raportului au stabilit ca lucrurile raman asa cum sunt, adica noi suntem membri ALDE Europa si USR nu a fost primit. De atunci USR incearca sa ne denigreze pe noi in dreapta si stanga. A batut la poarta altor grupuri din Parlamentul European si pana acum nu i-a primit nimeni. Nu i-a primit nimeni pentru sunt un partid nou si are un profil neo-marxist”, a spus Tariceanu, la duminica, la Bacau.

Totodata, eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai a adaugat ca „USR constant trimite la Bruxelles dezinformari, incercand sa decredibilizeze ALDE. E un demers tipic USR, ceea ce-i caracterizeaza e un anumit tip de ostentatie si agresivitate de care ALDE nu are nevoie si s-a si desolidarizat”.

Deputatul USR Cristian Ghinea a vorbit despre o posibila excludere a ALDE Romania din grupul european din care face parte, la propunerea unui partid spaniol, Ciudadanos, lucru contrazis insa de Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE.

In schimb, seful departamentului de comunicare al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a spus, vineri, ca subiectul excluderii ALDE Romania din grupul european va fi abordat la Consiliul ALDE Europa din 9 noiembrie de la Madrid, cererea fiind formulata de un politician austriac in luna august.

Beate Meinl-Reisinger, lider al formatiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS), i-a trimis o scrisoare presedintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, in care cere excluderea formatiunii omonime din Romania.

„Intr-adevar, confirm ca in cadrul Consiliului ALDE de vineri, 9 noiembrie, este pe agenda excluderea ALDE Romania, o solicitare facuta nu de partidul spaniol Ciudadanos, ci de partidul liberal din Austria. Consiliul va decide daca va fi doar o dezbatere, dar ei sunt in masura sa decida, dar nu pot specula ce vor face. Au trei optiunii – pot tine cont de recomandarea facuta de autorii scrisorii, o pot ignora sau pot gasi o cale de mijloc. Nu au nicio obligatie sa puna in aplicare. Va fi pe agenda si va fi discutat subiectul. Consiliul din Madrid poate lua decizia finala de a exclude sau nu ALDE Romania, nimeni altcineva”, a afirmat Didrik de Schaetzen.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: