Exclus de la tribuna oficiala, penalul Dragnea s-a tinut de mistocareli in strada, alaturi de Firea

actualitate

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, exclus de la tribuna oficiala la ceremonia de 1 Decembrie, nu sa putut abtine sa nu lanseze ironii dupa ce parada militara a luat sfarsit.

”De fiecare data, oamenii aplaudau spontan cand trecea parada militara si am vorbit cu cativa si i-am intrebat de ce nu au aplaudat si mi-au spus ca le-a fost teama sa nu spuna cineva ca vor sa produca tulburari sau vreo ambuscada. In rest, ma bucur ca a fost o zi frumoasa, calda.

Vreau s-o felicit pe Gabi Firea ca a depus eforturi serioase pentru ca sa se treaca pe sub Arcul de Triumf.

Le urez tuturor romanilor o Zi Nationala frumoasa, le urez la multi ani romanilor, la multi ani Romaniei, si ceea ce am spus si ieri si azi si o sa spun mereu: tre’ sa fim uniti, sa nu ne lasam dezbinati, oricine incearca asta, pentru ca numai uniti putem deveni puternici! Sa indraznim cu totii sa credem in Romania, ca e o tara frumoasa, bogata si va fi o tara respectata”, a declarat Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a decis sa nu-i invite in tribuna oficiala pe politicieni cu probleme penale.

„Este Ziua Nationala, zi dedicata unor manifestari foarte vizibile, care vor sa sublinieze caracterul statului roman, de stat unitar, de stat de drept, de stat european, membru NATO. Prin manifestarile de 1 Decembrie nu dorim doar sa omagiem trecutul, ci si sa creionam viitorul Romaniei, care se bazeaza pe respectarea valorilor UE, ale NATO si toate acestea au un punct comun foarte puternic – statul de drept. Si atunci cred ca este bine sa dam semnale puternice lesne de inteles ca de la varful statului se promoveaza curatenia politica. Asta nu inseamna in niciun caz ca persoane care sunt acuzate, dar nu condamnate, nu sunt considerate pana una-alta nevinovate. Aceasta nevinovatie este un principiu pe care cu totii il respectam si consideram ca sta la baza statului de drept. Doar ca la varful politicii actioneaza si alte criterii”, a argumentat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: