EXCLUSIV Afacerile clanului Dragnea. RAAPPS a platit 3 milioane de lei pentru firma de paza a prietenilor lui Dragnea Jr.

politica

Cu trei saptamani inainte ca seful PSD Liviu Dragnea sa fie condamnat definitiv la inchisoare, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) stabilea ca paza unor obiective ale regiei sa fi efectuata de Europrotect Security, o firma din Alexandria, controlata de apropiati ai lui Stefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

Anuntul atribuirii licitatiei a fost publicat pe portalul achizitiilor publice abia pe 8 ianuarie anul acesta. La licitatia organizata de RAAPPS au participat 11 firme, dintre toate fiind aleasa Europrotect Security, o societate de paza cu sediul in municipiul Alexandria, Teleorman. Valoarea serviciilor este de 3.305.518 de lei fara TVA. Dragnea a fost condamanat definitv la inchisoare pe 27 mai 2019, contractul RAAPPS cu firma de paza din Alexandria fiind semnat pe 15 aprilie 2019.

Conform obiectului contractului, acesta presupune „servicii de paza la imobilele administrate de SRP Triumf pe o perioada de 18 luni conform cerintelor din caietul de sarcini”.

Cine conduce Regia

RAAPPS este condusa din 2015 de Marius Grajdan, fostul director economic al institutiei dupa arestarea preventiva si suspendarea fostului director Gabriel Surdu, condamnat ulterior pentru fapte de coruptie. Grajdan a fost sustinut de PNL dupa preluarea puterii politice de acest partid si este in functie si astazi.

Potrivit caietului de sarcini, „Cantitatea estimata a contractului pe o perioada de 18 luni pentru ‘Servicii de paza’ este de 151.110 de ore, respectiv: un post de paza 12/24 ore noapte in cantitate de 65.70 ore/18 luni- si 11 posturi de paza 24/24 in cantitate de 144.540 ore/18 luni”.

Potrivit unei note inserate in caietul de sarcini, „numarul posturilor de agenti de paza se poate modifica pe parcursul unui an, in functie de activitatile stabilite de catre sucursala, precum si modificarii patrimoniului administrat, in sensul scoaterii din administrarea sucursalei a unor imobile sau primirii in administrare a unora noi. De comun acord, partile pot modifica numarul de posturi de agenti de paza, pastrand tariful orar ofertat prin inscrisuri anexate la contract, semnate de catre ambele parti”, se mai arata pe e-licitatie.ro, in anuntul publicat pe 8 ianuarie 2021.

Despre Europrotect Security

G4media.ro arata in noiembrie 2018 ca firma de paza Europrotect Security din Alexandria a incheiat doua contracte acord – cadru in valoare de aproape 8 milioane de euro (fara TVA) cu Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF). Firma Europrotect Security este detinuta de Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri in alta firma cu fostul sofer al lui Dragnea, Madalin Ionita. Ionita, la randul sau, a fost asociat cu Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, in alte companii.

Pe atunci, ANIF este condusa de Florin-Ionut Barbu, fostul director economic din Primaria Slatina in perioada cand Darius Valcov era primarul orasului. La momentul respectiv Valcov este consilier al premierului Viorica Dancila si omul de incredere al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Europrotect Security din Alexandria are ca asociat unic pe Cristian Baicu (49 de ani), iar administrator este Adrian Miu (38 de ani), ambii din Alexandria, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Potrivit sursei citate, legaturile de afaceri dintre actionarul de la Europrotect, Cristian Baicu si fostul sofer al liderului PSD, Madalin Ionita, nu sunt singurele conexiuni dintre compania de paza Europrotect si Dragnea. Firma Europrotect a pazit activele Tel Drum, compania de constructii despre care procurorii DNA sustin ca este controlata de liderul PSD.

La inceputul acestui an, cand Tel Drum si-a declarat insolventa, Europrotect s-a inscris la masa credala si revendica 1,2 milioane de lei, facturi neplatite din 2017, in baza unor servicii de paza. Potrivit dosarului de insolventa consultat de Ziare.com, Europrotect „pazea 17 obiective ale Tel Drum, in baza unui contract din 2012: cele doua sedii ale firmei din Alexandria, din strada Libertatii si strada Viilor, Simpos, Ferma Poroschia, Sectia Cervenia, Campus Zimnicea, Filiala de Vanatoare si Pescuit, Sectia Lita, Gran Siloz, Ferma Dona, Moara Saelele, IAS Slobozia Mandra, Ferma Bonciu, Sectia Rosiori, Sectia Olteni, Sectia Videle si Statia de Asfalt”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: