EXCLUSIV. Alt RAZBOI intre liberali si pedelisti: Cine sa ii ia locul lui Mazare la Primaria Constanta

politica

Filiala PNL Constanta este framantata de un puternic conflict intern legat de alegerea candidatului pentru functia de primar al Constantei. Razboiul are loc intre fostii membri ai PDL si vechii liberali.

Totul a pornit de la anuntul lui copresedintelui filialei, Gheorghe Dragomir, privind realizarea unui sondaj de opinie pentru selectarea candidatului. Pe lista se aflau mai multi vechi liberali. Este vorba despre Robert Boroianu, copresedintele Organizatiei Municipale a partidului, despre Ovidiu Cupsa, fost consilier in Consiliul Local Municipal (CLM) Constanta, actual director al CERONAV, despre Iustin Fabian Roman, consilier in CLM Constanta, si despre europarlamentarul Ramona Manescu, fost ministru al Transporturilor.

Intentiile lui Dragomir au starnit nemultumirea celuilalt copresedinte al filialei (fost PDL), Sorina Tusa, care ataca „graba de a face sondaje”.

„In urma discutiilor purtate cu membri ai fostului PDL, Sorina Tusa, copresedintele PNL Constanta, face urmatoarele precizari: ‘Ne aflam cu un an inaintea alegerilor locale, iar acest scrutin este extrem de important pentru partidele aflate in opozitie. Momentul 2016 nu ar trebui ratat sau consumat inainte de a veni. Astazi, graba de a face sondaje doar de dragul de a anunta o persoana, un nume, ar darama speranta constantenilor in schimbarea sistemul putred al primarului suspendat, aflat in arest'”, a declarat copresedintele PNL Constanta, Sorina Tusa, intr-un comunicat de presa.

Ea a adaugat ca „jocul de-a candidatii este in favoarea PSD-ului”.

„Batalia noastra este pentru a schimba un sistem si nu de anunta un nume.  Jocul de-a candidatii este in favoarea PSD-ului si tind sa cred ca noi dorim sa facem jocul constantenilor, nu al PSD-ului. Pana sa trecem la sondaje ar trebui sa existe o cursa interna, sa vedem dezbateri intre candidati. Astfel, ideea de cursa interna pentru desemnarea candidaturii se compromite. Chiar daca se vehiculeaza mai multe nume, exista si colegi care nu si-au exprimat in mod public dorinta de a candida si va trebui sa luam in calcul acest aspect. Intr-un posibil sondaj efectuat, ar trebui luati in considerare toti liderii locali atat pentru Primarie cat si pentru Consiliul Judetean” a mai spus Tusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: