EXCLUSIV Caracatita din nordul tarii. Petreceri cu Chereches, sefi ai Politiei de Frontiera si politicieni PSD-PNL. Sefii de la Frontiera incearca acum sa isi scape pielea

news

Victor Ivascu

Fuga din tara a primarului din Baia Mare, Catalin Chereches, a scos la iveala o increngatura de relatii la nivel inalt extrem de dubioasa. Surse din cadrul Ministerului de Interne au dezvaluit pentru aktual24.ro o serie de relatii scandaloase intre sefi din politie si politicieni din Maramures.

Astfel, in primavara anului trecut, Chereches a participat, la invitatia sefului Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Sighetu Marmatiei, Florin Coman, la mai multe petreceri organizate la Pensiunea Capra Neagra si la Domeniul  Ivascu, ambele situarea in localitatea Moisei, judetul Maramures. Chereches si Coman ar avea o relatie de stransa de prietenie.

Pensiunea Capra Neagra si Domeniul  Ivascu sunt administrate de  Florin Ivascu, acesta fiind chiar varul fostului sef al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), chestor de politie Victor Ivascu.


Domeniul Ivascu

De asemenea, Florin Coman si fostul lui sef, Victor Ivascu, obisnuiau sa participe la diverse evenimente private organizate in cadrul Pensiunii Coronita, care este administrata de Adina Ivascu. Aceasta este chiar sotia fostului sef al IGPF, Victor Ivascu.

Sursele au precizat ca la aceste chiolhanuri cu sefii din IGPF au participat si politicieni de rang inalt precum Vasile Coman (PNL), zis Varzaru, (primarul milionar din Viseu de Sus), deputatul PSD Gheorghe Simon, consilierul judetean PNL Ioan Radu Coman si altii.


Pensiunea Coronita

Victor Ivascu a fost demis din functia de sef al IGPF imediat dupa fuga lui Chereches. In aceste zile are loc un amplu control de la Bucuresti in cadrul ITPF Sighetu Marmatiei. Sursele au mentionat ca seful inspectoratului, Florin Coman, ar fi mers luni la cariera Toroioaga din Borsa unde s-a intalnit cu administratorul FMI Drum Reconstructie SRL, Florinel Saliscan. Coman i-ar fi solicitat lui Saliscan sa intervina pe langa primarul din Borsa in favoarea sa, in sensul in care primarul sa vorbeasca la Bucuresti, inclusiv la cabinetul premierului Ciolacu, sa nu fie luate masuri in urma verificarilor facute de inspectorii din cadrul Corpului de Control al MAI. Primar in Borsa este Ion Sorin Timis, membru PSD.

Exclusivitati AK24 si pe canalul de WhatsApp – AICI

Ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, a declarat miercuri ca si-a pus intrebarea de ce un sef din Inspectoratul de Politie Judetean Maramures si-a luat concediu „exact in acele zile”, in care Chereches a fugit.

„Informatii ca atare nu au existat, dar eu am considerat ca Politia Maramures trebuia sa fie mai atenta, proactiva. Mi-am pus intrebarea de ce un membru al IPJ Maramures important acolo si-a luat concediu exact in acele zile. Dar aceasta chestiune o va lamuri ancheta in curs”, a spus ministrul de Interne la Arad, precizand ca se refera la „cel care tinea locul sefului”, pe care l-a „indepartat din functie imediat”.

„Pe baza unor informatii care au fost coroborate intre politisti romani, maghiari si germani s-a refacut traseul fugii, s-au localizat adresele la care a poposit in aceasta deplasare si, in final, s-a organizat o supraveghere in limita legii acolo unde a stationat pana a avut tentativa, se pare, de a se deplasa intr-o alta localitate”, a mai declarat Predoiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: