LATER EDIT Corina Cretu si echipa sa nu sunt de gasit. Era Ascension Day

news

Jurnalistii straini au incercat sa o contacteze pe Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala, pentru a o intreba despre condamnarea si demisia ministrului roman al Administratiei si Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea. Vineri, la orele pranzului, nu au gasit pe nimeni.

Informatia despre condamnarea ministrului Liviu Dragnea la un an de inchisoare cu suspendare a a ajuns repede in presa europeana. Jurnalistii de la EurActiv, o publicatie foarte influenta la Bruxelles, au incercat sa obtina un punct de vedere din partea comisarului pentru Politica Regionala, Corina Cretu, despre demisia ministrului roman. Iata ce au constatat.

„EurActiv a intrebat-o pe comisarul roman Corina Cretu, responsabila pentru politica regionala, daca scandalul ar putea avea implicatii ingrijoratoare pentru ea. Cretu este din acelasi partid cu Dragnea iar activitatile sale se afla in relatie directa cu ministrul condamnat. Cum nimeni de la biroul comisarului nu a raspuns la telefoane, i-am trimis intrebarea pe e-mail”, scrie EurActiv.

Pana sambata dimineata, EurActiv nu publicase alte informatii, semn ca nici la e-mail nu a primit raspuns.

In echipa comisarului Corina Cretu lucreaza si trei romani, printre care nepoata ministrului Ioan Rus, Ioana Rus. Responsabil cu comunicarea, prin urmare cel care ar fi trebuit sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, in absenta Corinei Cretu, este Dragos Bucurenci, fost jurnalist si „activist civic”.

Angajatii Comisiei Europee, printre care si cei de la cabinetul Corinei Cretu, au un salariu mediu de 4.000 de euro pe luna, la care se adauga si alte sume pentru cazare si deplasari.

Reactia purtatorului de cuvant al Corinei Cretu: „Erau zile libere”

In urma acestui articol, redactia aktual24.ro a fost contactata de purtatorul de cuvant al purtatorului de cuvant pentru Politica Regionala, Jakub Adamowicz, care a oferit urmatoarele precizari:

„Atat ziua de joi, 14 mai, cat si cea de vineri, 15 mai, sunt zile libere la Comisia Europeana. Prin urmare, nu era nimeni la birou care sa raspunda la telefoane si e-mail-uri. (…) Domnul Bucurenci este membru al cabinetului comisarului Cretu responsabil cu comunicarea, dar nu este direct responsabil pentru preluarea intrebarilor juralistilor”, a precizat Adamowicz.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: