EXCLUSIV Interceptari din dosarul „Droguri pentru copiii de bani gata”. Filmare cu unul dintre liderii gruparii – Video

news

Interceptari din dosarul DIICOT privind „Droguri pentru copiii de bani gata” din Capitala arata ca „intre membrii grupului infractional organizat a existat o comunicare si o coordonare reciproca permanenta”. Ei vorbeau la telefon codificat, drogurile fiind numite „tricouri”.

„De mentionat este ca, desi de regula tranzactiile cu droguri au fost perfectate doar de unii membri ai grupului, de cele mai multe ori ceilalti erau de fata si asistau, acesta fiind in fapt modul lor de operare.

Se remarca faptul ca, desi aflati la varste tinere, sus numitii au ales sa isi castige existenta comitand infractiuni grave si sa largeasca cercul infractional antrenand in savarsirea acestora alte persoane aflate in anturajul lor”, afirma procurorii.

Procurorii mentioneaza ca in randul gruparii au reusit sa infiltreze un „investigator sub acoperire”.

Iata cateva interceptari relevante din acest dosar:

In data de 23.11.2022, la ora 15:42, ”L” de la postul telefonic cu numarul X, a fost contactat de catre DOMN de la postul telefonic cu numarul Y si au purtat urmatoarea discutie:

L: Ia zi, Gogule!
Domn: Da?
L: Ia zi, ca m-ai sunat?
Domn: P..a mea , te sunasem sa vad ce faci!
L: S-au cam terminat combinatiile, ma, s-a cam terminat tot!
Domn: De ce?
L: Filaj.
Domn: Aaa?
L: Atata pot sa-ti zic!
Domn: Ai pus pe ”story” ceva?
L: Da, am pus in story si e filaj… stii de unde m-a filat pe mine aseara garda?
Domn: Nu!
L: Fix la Andreea in fata, esti nebun?
Domn: Asa.
L: Deci la Andreea… m-a luat p..a mea! A fost filaj aseara, p…a mea gen plecasem cu Sorin. A depasit masina de politie vreo sase masini ca sa vina in spatele meu.
Domn: Asa.
L: P…a mea. O masina, un Ford cu CTR la numar gen, fileaza tot gen, a stat dupa mine aseara. Mi-a urmarit masina non stop. A venit dupa mine si-n Bucurestii Noi, a venit dupa mine peste tot.
Domn: Mama!
L: Ba, c…ie, exact ca-n filme, esti nebun! M-a tras pe dreapta si Sorin avea la el.. ba, blindat! Ba, tot ce avea in casa, c…ie, vroia sa scape de ele, esti nebun la cap! Si, ba c…ie, eu am crezut aseara ca ma duc la puscarie, c…ie! Sa mor daca te mint cu ceva! Tu stii cate cacaturi s-au intamplat aseara? O sa-ti trimit un vocal ca i l-am trimis lui Andreea , dar te rog eu sa nu mai zici la nimeni, la nimeni, nimeni, nimeni!

Alte interceptari, in care membrii gruparii se cearta pentru ca s-au drogat in public.

F: Zi!
M: Mai urcati?
F: Da, vere! Ho ca suntem aicea in parc, nu s-a cacat, doar s-a pisat!
M: Coaie, voi ati fumat in parc?
F: Ba vere, nu e nimeni!
M: Coaie, de ce sunteti ratati cand va zic ceva coaie?
F: Ba Vere, ce parc? Io sunt aici in spate gen!
M: Da, in spatele blocului gen! De ce sunteti prosti si fumati in spatele blocului unde sunt camere de luat vederi vere?
F: Ba vere, io am venit aici, io am venit dupa ei, nu le-am zis io sa vina la tine!
M: Sunteti niste prosti, coaie, cei mai retardati! Da cum sa fumati unde-s camere de luat vederi, vere?
F: Nu stiam vere!
M: Cum nu stiai vere ca-s camere pa stalpi in pula mea in fata ta, uita-te! Vere, da ati zis ca va duceti pe camp coaie, asta a fost conditia, de ce credeti ca nu vreau sa fumati in „residence”? Acuma daca e ceva se vede pe camera unde intrati, coaie!
TERTA PERSOANA: Baga ca (neinteligibil) alta parte!
M: Ba vere, tu crezi ca lumea e asa proasta? Mama, duceti-va in pula mea ca sunteti prosti ba, d-aia nu sta lumea cu voi retardatilor!

Pe fondul consumului de droguri, unele dintre aceste persoane manifesta un comportament ilicit si prezinta pericol pentru ordinea publica. Astfel, din procesul verbal intocmit de organele de politie la data de 13.03.2023, au rezultat urmatoarele: la data de 11.03.2023, in jurul orei 18, Sectia 2 Politie a fost sesizata prin apel de urgenta la nr. unic 112, cu privire la faptul ca in zona strazii Borsa, nr. 22, sector 1, Bucuresti, doua persoane de sex masculin provoaca distrugeri unor autoturisme parcate in zona.

In urma deplasarii la fata locului, politistii au observat persoanele in cauza care, la vederea lor, au incercat sa fuga, motiv pentru care s-a procedat la urmarirea, imobilizarea si incatusarea acestora, intrucat manifestau un comportament violent, atat fizic, cat si verbal.

Alte interceptari din dosar:

G.: Hello! (n.l. cuvant in limba engleza = buna)
S: Sax-sax!
G: Ce faci?
S: Uite bine, cu L! Tu?
G: Auzi?
S: Da!
G: Stii ce-am vrut sa va intreb? Caaaa aaa L. mi-a dat mesaj si a zis ca vrea si el patru tricouri, si tu vrei cinci?
S: Cinci, cinci! Ne-am razgandit!
G: Pai nu, gen tu vrei cinci tricouri si L. vrea patru?
S: Nu, nu! Amandoi vrem cinci!
G: A, deci amandoi vreti cinci, cinci tricouri?
S: Da!
G: M sau L?
S: L!
G: Ok, asta nu stiam aa de care vreti! D-ala Massimo Dutti, bine?
S: Massimo Dutti, da!
G: Bine Janeee!
S: Bine Jane!

Sapte persoane au fost audiate dupa perchezitiile de marti in dosarul drogurilor din licee. In cursul noptii de marti spre miercuri, doua dintre acestea au fost arestate iar celelalte cinci persoane se afla sub control judiciar si arest la domiciliu.

Ieri au avut loc noi percheziti la domiciliile unor elevi, de unde politistii au ridicat aproximativ 300 de grame de canabis, doua grame de cocaina, cinci grame de ketamina si comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci maruntitoare mecanice, patru cantare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM si suma de 4.700 de lei, despre care exista banuiala rezonabila ca ar proveni din activitati de trafic de droguri.

Pe urmele drogurilor din licee, politia a ajuns sa faca perchezitii in alte localitati.

Mascatii au descins la opt domicilii din Bacau ale unor persoane implicate in aceasta retea. Peste 20 de persoane vor fi duse la audieri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: