EXCLUSIV. Noul judecator CCR, sustinut de PSD, vrea INCHISOARE pentru „defaimarea tarii”

politica

avocat, fals, Suceava, inchisoare, instanta

Senatul a decis, marti, numirea deputatului Marian Enache in functia de judecator la Curtea Constitutionala, acesta obtinand 80 voturi „pentru” si 37 „impotriva”.

Enache, fost membru UNPR, a fost sustinut pentru functia de judecator CCR de catre PSD. Marian Enache se afla printre semnatarii unui proiect de lege prin care se solicita ca modificarea Codului Penal astfel incat „defaimarea tarii sau a natiunii” sa fie pedepsita cu inchisoare de la 6 luni pana la 3 ani.

lege

Proiectul a fost initiat de deputatul Sorin Avram Iacoban, fiind depus pe 16 martie 2016. Peste 60 de deputati si senatori PSD au semnat aceasta initiativa.

Concret, semnatarii proiectului, printre care se afla si noul judecator CCR, solicita ca „Manifestarile publice savarsite cu intentia de a defaima tara sau natiunea romana se pedepsesc cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi civile”. Citeste AICI expunerea de motive.

In expunerea de motive initiatorul se plange ca au fost spanzurate simbolic personaje istorice si ca „tot mai multi cetateni de alte etnii decat cea romana considera Ziua Nationala ca zi de doliu national”.

Marian Enache il va inlocui la Curtea Constitutionala pe Valentin Zoltan Puskas caruia ii expira mandatul. Senatul trebuia sa numeasca pana pe 13 iunie un nou judecator la CCR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: