Categories: politicarecomandate

EXCLUSIV O noua firma cercetata de DNA in dosarul devalizarii Primariei Sector 1 in mandatul lui Tudorache-Diamante

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ancheteaza o a doua firma in dosarul achizitiilor de catre Primaria Sectorului 1 a tabletelor scolare pentru elevi. Potrivit datelor aktual24.ro, firma vizata este SC Devotio SRL.

Prima societate care a intrat sub lupa procurorilor anticoruptie in acest megadosar de coruptie este SC IDD ASSET Management. Devotio SRL a incheiat, in iulie 2020, un contract cu Primaria condusa de Daniel Tudorache pentru „servicii de asistenta si consultanta informatica”. Potrivit confidas.ro, Devotion SRL este o firma din Popesti Leordeni care are obiectul de activitate „servicii de cazare”. Societatea este condusa de un anume Mihai Alexandru Vladu.

Potrivit sursei citate, in iunie si iulie 2020, Devotio primea doua contracte de la institutii din subordinea Primariei Sector 1. Astfel, de la Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitare Publice – Sector 1 a primit un contract de 115.200 de lei pentru „Servicii de consultanta privind sistemele informatice si servicii de consultanta tehnica” si de la Economat Sector 5 SA a primit 133.000 de lei pentru „Servicii de consultanta si asistenta informatica”.

Celalta firma cercetata de DNA este IDD ASSET Management, care are ca obiect de activitate „activitati de consultanta pentru afaceri si management”. Firma are trei asociati: Cristian si Doina Florentina Dragan si Bogdan Marius Ilie, fiecare cu cate 33,3 % parti sociale. In 2018, Florentina Doina Dragan era consilierul personal al lui Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Potrivit declaratiei de avere din 2018, femeia a mai lucrat la primaria Domnesti, Ilfov si pentru Oscar Downstream SRL, o firma specializata in distributia de motorina.

Conform justnews.ro, procurorii anticoruptie au verificat si legaturile dintre mai multe institutii de pe raza Sectoarelor 1 si 5 si firma IDD Asset Management SRL (fosta Bogdan International Consulting srl), precum si relatiile dintre unul dintre cei 3 patroni ai acestei firme Bogdan Ilie Marius si fostii primari de la Sectorul 5, Marian Vanghelie si Daniel Florea.

In noiembrie 2020, procurorii DNA au facut zeci de perchezitii in doua dosare de coruptie, in care sunt vizati fostul primar PSD al Sectorului 1 al Capitalei Daniel Tudorache, precum si fostul edil a Sectorului 5 Marian Vanghelie. Tudorache a scris pe Facebook ca perchezitia a fost facuta in urma unei sesizari a actualului primar Clotilde Armand pentru achizitia de tablete pentru elevii din Sectorul 1.

​​Contractul pe baza caruia au fost livrate tablete cu internet pe 2 ani catre elevii si cadrele didactice din Sectorul 1 face in prezent obiectul unui audit al Camerei de Conturi Bucuresti. Este vorba de un contract de 76 milioane lei, finantat din bani publici, atribuit fara licitatie.

Dumitru Puha

Share
Published by
Dumitru Puha

Recent Posts

Ciolacu barfeste de pe margine: „Presedintelui Iohannis ii este rusine”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni ca in coalitia de guvernare exista "o criza…

3 ore ago

Citu a infiintat el un grup de lucru pentru verificarea raportarilor COVID. Despre demersul Andreei Moldovan spune ca ”arata ca un fals in acte”

Premierul Florin Vasile Citu a semnat pentru nfiintarea unui grup de lucru care sa cerceteze…

3 ore ago

PSD tot nu-si accepta infrangerea in Sectorul 1: Clotilde Armand a pierdut alegerile. Facem referendum

PSD refuza in continuare sa-si accepte infrangerea la alegerile locale in Sectorul 1. Presedintele social-democrat…

3 ore ago

USRPLUS trage linia la Drula, dupa ce a fost avertizat de Citu si Orban: Nu se poate guvernare cu noi fara el. Romania nu e Coreea de Nord sau Iran

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a afirmat ca nu este posibila o guvernare din partea Aliantei…

9 ore ago