EXCLUSIV Surse: unul dintre traficantii retinuti azi a ramas in libertate, saptamana trecuta, dupa ce a devastat 7 masini pentru ca procurorul a refuzat sa vina de acasa

news

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro ca unul dintre traficantii de droguri retinuti luni, in urma perchezitiilor DIICOT din Capitala, a fost lasat in libertate in urma cu o saptamana dupa ce a devastat sapte masini intrucat procurorul de la Parchetul Judecatoriei Sector 1 nu a dorit sa vina de acasa.

Unul dintre traficantii retinuti luni este Marius Alexandru Sandu. Pe 11 martie, Sandu impreuna cu un alt tanar, Constantin Teodor Hristea, a fost surprins provocand distrugeri unor masini parcate pe strada Borsa, Sectorul 1.

Politistii chemati de oamenii din zona au trebuit sa ii incatuseze pe cei doi, intrucat acestia manifestau un comportament violent, fizic si verbal. Politistii au ajuns la concluzia ca cei doi erau sub influenta drogurilor.

Politistii au intocmit un dosar penal (2349/P/2023), Sandu fiind retinut pentru 24 de ore.

Surse din cadrul anchetei mentioneaza ca nu s-a formulat propunere de arestare preventiva intrucat procurorul desemnat pentru a se ocupa de acest caz ar fi refuzat sa plece de acasa catre birou.

„Astfel, drogatul agresiv a ramas pe strazi sa faca trafic in continuare”, subliniaza sursele.

Surse apropiate anchetei privind suspectii in cazul dosarului de trafic de droguri din Bucuresti, in lumea liceelor cu pretentii, au declarat pentru aktual24.ro ca parintii a doi dintre suspecti lucreaza la MAE, SGG si respectiv la DNA.

Tatal unuia dintre suspecti, Mihai Craciun, este chiar specialist la DNA, iar mama sa este consiliera in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Tatal unui alt elev suspectat de trafic de droguri este secretar de stat in MAE.

Doi dintre suspecti sunt elevi la Liceul Traian si la liceul bulgar Hristo Botev. Suspectii vindeau droguri catre liceeni, dar si in zona cluburilor.

Alti suspecti provin de la liceele Goethe, IL Caragiale si de la Scoala Centrala.

Majoritatea liceelor sunt in Sectorul 1.

Mascatii au efectuat, luni, 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti intr-un dosar de trafic de droguri. Clientii traficantilor sunt elevi de licee, in special la liceele cu pretentii din Sectorul 1. Printre traficanti se numara copii de bani gata, ai caror parinti lucreaza pe pozitii inalte in institutii ale statului, au precizat pentru aktual24.ro surse apropiate anchetei.

„Astazi, 20.03.2023, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti efectueaza 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti, intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de mare risc si trafic de droguri de risc.

In cauza s-a retinut ca, incepand cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc si de risc consumatorilor, inclusiv catre elevi din licee din Bucuresti.

Pana la acest moment, pe parcursul perchezitiilor domiciliare au fost identificate diferite cantitati de canabis, cocaina si ketamina precum si comprimate de Xanax.

Peste 20 de persoane urmeaza a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrala.

Actiunea beneficiaza de sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei Vlad Tepes. Suportul de specialitate a fost asigurat Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, a anuntat DIICOT.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru aktual24.ro ca dealerii sunt „copii cu bani si cu influenta”. „Printre dealeri sunt elevi de liceu cu parinti care lucreaza in institutii ale statului”, au precizat sursele. Ei vindeau droguri elevilor cu parinti bogati, in licee, precum si prin zonele exclusiviste din cartierul Dorobanti.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: