Exercitiile tactice ale Coreei de Nord sunt „un avertisment pentru inamici”

actualitate

Recentele lansari de rachete efectuate de Coreea de Nord demonstreaza capacitatea tarii de a efectua lovituri cu arme nucleare tactice, a declarat liderul Kim Jong-un, adaugand ca fortele sale sunt „complet gata sa loveasca si sa distruga tinte in orice moment din orice locatie”, potrivit The Guardian.

Kim Jong-un, care luna trecuta a declarat ca transformarea Nordului intr-o putere nucleara este „ireversibila”, a spus ca exercitiile au fost „un avertisment evident si o demonstratie clara” pentru inamicii tarii.

Rachetele nucleare tactice cu raza scurta de actiune ale regimului nu ar putea sa-si atinga rivalul traditional – SUA – dar teoretic ar putea fi folosite impotriva Sudului si Japoniei.

Potrivit agentiei de presa nord-coreene ACTC, presedintele a ordonat aceste exercitii ca raspuns la manevrele meilitare comune americano-sud-coreene din regiune, considerate ”o atitudine nefericita care agraveaza si mai mult tensiunea din regiune, constituind o amenintare militara deschisa” pentru Coreea de Nord.

Tokio si Washingtonul au reluat exercitiile militare iar SUA au repozitionat portavionul USS Ronald Reagan in estul Coreei de Sud. Ca raspuns, Coreea de Nord a decis sa organizeze exercitii de „simulare a unui razboi real”, potrivit ACTC.

Unitatile Armatei „responsabile cu utilizarea de arme nucleare tactice au organizat exercitii militare intre 25 septembrie si 9 octombrie pentru a testa si evalua capacitatea de descurajare si de contraatac nuclear a tarii, ceea ce este un avertisment sever pentru inamici”, a mentionat ACTC adaugand ca aceste exercitii au fost conduse personal de liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Fotografiile oficiale l-au aratat pe liderul nord-coreean la fata locului, dand ordine si fotografiindu-se cu soldati zambitori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: