„Exista o linie rosie pe care guvernatii nu au voie sa depaseasca”. Dragnea si Tariceanu, pusi la zid de Iohannis in timpul ceremoniei de investire a ministrilor

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, dupa ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri ai Cabinetului Dancila ca afectarea independentei justitiei este de „neacceptat”.

Principalele declaratii:

– la doar un an am ajuns la un al treilea Cabinet PSD-ALDE, dupa un dublu esesc. In mod sigur, nu aceasta era performanta pe care o asteptau romanii

– sper sa inceteze si aceasta topaiala guvernamentala

– este o discrepanta majora intre promisiunile cu care au venit in fata romanilor si situatia in care ne aflam: degringolada majora, nu vedem progrese in educatie si sanatate, marile proieste de infractrucrura stralucesc prin absenta

– exista o linie rosie pe care guvernatii nu au voie sa depaseasca: afectarea independentei justitiei este de neacceptat. Coalitia aflata la putere nu trebuie sa ignore semnalul romanilor care de un an de zile stau in strada

Iata discursul integral:

„La doar un an de la alegerile parlamentare, am ajuns deja la al treilea Cabinet PSD-ALDE, dupa un dublu esec cu guvernele anterioare.

In mod sigur, nu aceasta este performanta pe care o asteptau romanii. Sper ca, odata cu investirea celui de-al treilea Executiv propus de majoritatea parlamentara, sa inceteze si aceasta topaiala guvernamentala, care a dus anul trecut la degradarea climatului social si la o stare de spirit care nu poate fi benefica dezvoltarii unei societati.

Dupa alegerile parlamentare din 2016, nu am avut parte nici de coerenta la nivelul politicilor publice, nici de garantia ca valorile si preocuparea fata de cetatean sunt cele care stau la baza actului de guvernare.

Dimpotriva, este o discrepanta majora intre promisiunile cu care partidele coalitiei majoritare au venit in fata romanilor si situatia in care ne aflam, cu doua guverne esuate si cu degringolada accentuata la nivelul tuturor sistemelor publice.

Nu vedem progrese notabile in sanatate si in educatie. Marile proiecte de infrastructura impresioneaza prin absenta, iar in justitie schimbarea legislatiei a fost fortata, ignorand argumentele intregului sistem judiciar, dar si numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii nostri externi.

Exista o linie rosie pe care guvernantii si decidentii majoritatii nu au voie sa o depaseasca. Afectarea independentei justitiei este de neacceptat!

Coalitia aflata la putere nu trebuie sa ignore semnalul transmis de sute de mii de romani, care de un an de zile continua sa sustina in strada statul de drept.

In domeniul politicii fiscale, schimbarile anuntate si operate au bulversat populatia si mediul de afaceri.

In loc sa fie simplificate lucrurile, iar veniturile salariatilor sa fie majorate, ne confruntam cu incertitudini care risca sa degenereze in instabilitate financiara si dezechilibre economice majore. In locul promisiunilor de crestere a salariilor, multi angajati reclama astazi ca, de fapt, salariile lor vor scadea.

Va incepeti, iata, mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile. Aveti o misiune dificila, va trebui sa convingeti, plecand cu un capital de incredere redus, generat in primul rand de erorile politice si administrative facute de precedentele doua cabinete.

Preluati, asadar, din start si factura esecului celor doua guverne anterioare, propuse tot de aceasta majoritate, si aveti, cu atat mai mult, obligatia sa depuneti toate eforturile pentru ca lucrurile sa revina pe fagasul normal.

S-a irosit prea mult timp si s-au ratat numeroase oportunitati tocmai pentru ca promisiunile din campania electorala privind cresterea prosperitatii cetatenilor si servirea binelui comun au fost ignorate inca de la inceput.

Este o situatie care a generat numeroase efecte negative in economie si societate, iar lucrurile trebuie indreptate urgent.

2018 este anul in care celebram Centenarul Romaniei moderne si un moment unic in existenta natiunii romane.

Este nevoie de solidaritate, de unitate, de coerenta la nivelul societatii, nu doar pentru a marca asa cum se cuvine implinirea celor 100 de ani de la Marea Unire, ci pentru a trasa, in primul rand, directiile Romaniei viitoare.

Nu avem, pana astazi, proiecte majore care sa reuneasca principalii actori din societate. Avem, in schimb, mari asteptari din partea romanilor.

Cetatenii asteapta o directie clara, neechivoca, in acord cu nazuintele de intarire a statului de drept, de eliberare a institutiilor de sub amenintarea coruptiei.

Oamenii isi doresc prosperitate intr-o tara in care politicienii respecta cetatenii, o tara care stie ce vrea si incotro se indreapta.

Sunt lucruri pe care puterea politica de dupa alegerile din decembrie 2016 nu a vrut sau nu a fost capabila sa le livreze pana acum.

Este responsabilitatea dumneavoastra sa o faceti!

Va urez, in acest sens, mult succes!”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: