Exoticii din PSD ies pe scena sa-l atace pe presedinte: „Iohannis respinge intr-un mod jignitor toate apelurile la colaborare ale primului ministru”

politica

Deputatul social-democrat Razvan Rotaru il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca „readuce in Romania starea conflictuala din epoca Basescu”, fapt care „genereaza instabilitate si blocaj institutional in dauna cetatenilor romani”, scrie Agerpres.

Deputatul botosanean al PSD a declarat, joi, printr-un comunicat de presa, ca in urma iesirilor publice din ultima perioada „presedintele Iohannis a refuzat toate intentiile de colaborare institutionale manifestate atat de Guvern, cat si de conducerea Parlamentului”.

„Declaratiile presedintelui readuc in Romania starea conflictuala din epoca Basescu, fapt care genereaza instabilitate si blocaj institutional in dauna cetatenilor romani. Iohannis respinge intr-un mod jignitor toate apelurile la colaborare ale primului ministru. Presedintele Romaniei nu intelege ca cetatenii s-au saturat de astfel de conflicte. Este o dovada de iresponsabilitate cand deschide un astfel de conflict si afirma ca retrage increderea in premierul Romaniei. Presedintele are obligatia sa colaboreze cu Guvernul Romaniei, indiferent daca ii place sau nu cine e prim-ministru, indiferent daca ii convine sau nu majoritatea parlamentara. In acest fel, presedintele arunca tara in haos. Rolul presedintelui nu e de a intra in conflict cu cei care conduc celelalte institutii din stat, ci de a asigura buna functionare si colaborare dintre institutii”, a afirmat Razvan Rotaru, conform comunicatului.

El sustine ca premierul „a avut mereu deschidere” fata de Administratia Prezidentiala, dar de fiecare data, presedintele tarii „a denaturat sensul dialogului”.

Parlamentarul social-democrat a anuntat ca „PSD nu va raspunde la o provocare care ii afecteaza pe romani si va incerca sa continue buna guvernare si il va informa pe presedinte in toate chestiunile ce sunt sub incidenta raporturilor dintre presedinte si Executiv sau Parlament”.

Razvan Rotaru anuntat recent ca vrea ca demnitarii, europarlamentarii sau magistratii care „denigreaza” sau „dezinformeaza” despre legile si masurile adoptate de statul roman sa fie sanctionati prin lege.

„In perioada urmtoare voi prezenta in Parlament un demers legislativ pentru sanctionarea demnitarilor si reprezentantilor autoritatilor deliberative, executive, judecatoresti si legislative din Parlamentul Romaniei si Parlamentul European, care in activitatile si actiunile oficiale care le desfasoara la nivel intern sau international prin declaratii si documente oficiale denigreaza, dezinformeaza cu privire la situatia anumitor masuri, legi, hotarari adoptate si promovate de statul roman.

Nu voi accepta ca poporul roman sau oricare dintre romani sa fie insultat, calomniat si sa sufere prejudicii de imagine fata de cetatenii altor state pentru ca asa doresc la un moment dat, anumiti reprezentanti alesi sau numiti pe o functie in structura administratiei publice locale, centrale, executive, legislative sau judecatoresti.

In urma aspectelor prezentate mai sus, va rog sa imi transmiteti pozitia institutiei pe care o reprezentati fata de oportunitatea elaborarii si adoptarii unui astfel de demers legislativ”, se arata in scrisoarea transmisa institutiilor publice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: