Experiment al unui MINISTRU: „Am dorit sa vad in cat timp mi-l FURA”

news

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a initiat un experiment mai putin obisnuit. El a lasat in scara blocului carutul pentru copilul sau pentru a vedea in cat timp va fi furat.

Ghinea a relatat pe Facebook intreaga sa experienta:

„Cand ne-am mutat la etajul 3, bloc fara lift, in martie 2015, am decis sa lasam carutul lui Tudor la parter, in casa scarilor. Chestia asta a provocat rumoare si vecinii s-au panicat: cum sa lasati carutul acolo, nelegat?
Ce curaj aveti!, ne-a laudat cineva.

Am decis atunci sa facem un experiment social: cat nu se fura un carut de copil lasat la parter intr-un bloc din centrul Bucurestiului, nu la strada, dar nici foarte ferit? E drept si ca il primisem de pomana si avea niste roti prea mari, nu incapeau peste tot. Dupa doua luni era inca acolo. Ceea ce era iritant: ne enervau rotile mari, dar nu suntem genul care sa arunce banii pe un carut nou pentru atata lucru, parca asteptam sa ne fie furat doar ca sa scapam de el.

Ei bine, nu. A rezistat. Pana cand, eram deja la guvern, ne-m gindit ca ar fi bine sa avem un motiv altruist ca sa scapam de el si l-am dat lui Valeriu, care avea o mama singura din Ferentari cu nevoie de carut. Am luat deci altul. Care e tot un rateu de fapt, nu ne-am prins ca nu se intinde si Tudor doarme in fund. E drept ca avea rotile mici.

Experimentul insa a continuat. Cat dureaza sa fie furat un carut dintr-un bloc din Bucuresti?

Azi anuntam cu mandrie finalul experimentului: a disparut. Martie 2015 – mai 2016 = 1 an si doua luni. Mie mi se pare remarcabil de mult. O prietena ne spune candida: poate are cineva nevoie pe termen scurt si il aduce inapoi. Dar ea e genul care cand vede o balega se gandeste ca tocmai a trecut un unicorn pe acolo. Noi insa suntem realist-optimisti: 1 an si doua luni e enorm fata de ce asteptam la inceput. Ne si gindim daca sa continuam experimentul cu inca o tura sau carutul urmator sa primeasca un lant”, a scris Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: