Expert in probleme de securitate, despre cat de periculoasa este Dancila: „Fiinta asta cu aspect general uman si cu simboluri exterioare feminizate”

analize

Hari Bucur Marcu, expert in probleme de securitate, realizeaza un portret acid al premierului Viorica Dancila dupa ce aceasta a comis o noua gafa.

Pornind de la declaratia lui Dancila, conform careia „ura va fi insotita de solidaritate”, expertul arata cat de periculoasa este de fapt Viorica Dancila.

„Nu este „o exprimare nefericita”, nu este „o exprimare care i-a jucat feste” si nu este o intamplare ca Dancila de la Guvernul Romaniei, prim-ministrul care semneaza toate hotararile de guvern, toate proiectele de lege si toate ordonantele de urgenta, inclusiv legile bugetului si rectificarile bugetare, de zeci de miliarde de euro, care contrasemneaza toate actele Presedintelui Romaniei, cea care este vice-presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si presedintele partidului unic de guvernamant a zis ca „ura va fi insotita de solidaritate”, atunci cand oamenii se roaga pentru binele poporului roman, la Putna.

Fiinta asta cu aspect general uman si cu simboluri exterioare feminizate a spus exact ce a inteles ea din ideea ca rugaciunile de la Manastirea Putna ar „aduce mai multa solidaritate si mai putina ura intre romani”, asa cum scria pe foaia de punctaj, pe care a avut-o in fata, cand statea jos, la masa, in fata presei, la sfarsitul sedintei de partid de la Suceava, in preziua vizitei de Guvern la Putna.

Deci, ca sa fie clar: avem informatia ca i s-a scris pe hartie ca vizita la Punta = mai putina ura si mai multa solidaritate, dupa care am vazut cu totii cum, din capul ei, pe strada, a aratat ce retinuse ea: ca vizita la Putna = ura insotita de solidaritate.

Cum ziceam, fiinta asta cu aspect general uman si cu simboluri exterioare feminizate decide final si definitiv, la momentul semnaturii sale, ce se intampla cu miliardele muncite de poporul roman si platite statului roman, al carui cap executiv este ea. Mai decide care este politica de stat in toate domeniile publice, de la educatie la apararea nationala, trecand prin sanatatea publica, prin cultura nationala si asa mai departe. Decide cine sa fie vice-premier si ministru, secretari de stat si alti inalti demnitari si functionari publici. Supervizeaza, cu drept de veto, actele Presedintelui Romaniei, care este si presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si comandantul fortelor armate. Decide in toate problemele parlamentare ale partidului pe care il conduce si care este principalul partid parlamentar.

Ea cu semnatura ei decide! La acel moment al semnarii, nu o mai trage nimeni de sfori. Nu o mai obliga nimeni la nimic. Iar dupa ce semneaza, unii se imbogatesc, altii mor, dupa cum le este decisa soarta de Dancila asta.

Dancila in capul careia „mai putina ura si mai multa solidaritate” se sintetizeaza in „ura insotita de solidaritate”. Si asa ramane, in absenta notitelor cu punctajul de spus pe gura.

Sa fie clar: eu nu am nicio problema cu aceasta fiinta. Daca nu ar fi nesimtita, in sensul de absenta evidenta a bunului simt, si daca n-ar fi tupeista, chiar mi-ar fi mila de ea, de cum este.

Dar ceilalti? Ceilalti, cu Presedintele Romaniei in frunte, ar trebui sa aiba o problema ca Dancila asta semneaza. Ca Dancila asta decide!

Iar rezolvarea nu este sa i se ceara demisia, deoarece Dancila decide sa nu satisfaca aceasta cerere. Alta este rezolvarea problemei”, a scris Hari Bucur Marcu pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a comis o noua gafa, joi, la ceremoniile de Sfanta Maria de la Putna. Ea a transmis ca isi doreste ca „ura sa fie insotita de solidaritate”, cand de fapt incerca sa condamne „ura” din societate.

– Cu ce ganduri plecati de la Putna? a fost intrebata premierul Viorica Dancila.

– Cu foarte multa liniste si incredere ca oamenii au credinta si se roaga pentru binele poporului roman, ca ura va fi insotita de solidaritate si ca oamenii care cred sunt oameni mai buni si care nu fac rau semenilor lor. Sper ca ziua de azi, binecuvantata, sa aduca mai multa unitate pentru poporul roman, a raspuns premierul Viorica Dancila, citata de Digi24. Vezi video aici.

Agerpres a redat apoi de ar fi trebuit sa spuna Dancila.

„Ma bucur foarte mult sa fiu la Putna la aceasta mare sarbatoare, cu ganduri bune, cu dorinta de a aduce mai multa solidaritate si mai putina ura intre romani. Cred ca acest lucru ar trebui sa ne dorim toti care vrem binele acestei tari. Si cred ca, macar atunci cand vin sarbatorile, am putea fi mai buni si am putea lasa deoparte lucrurile care ne despart si sa vedem lucrurile care ne unesc (…) Cred ca daca toti am merge si ne-am ruga si am fi mai buni, cred ca si societatea ar fi mult mai unita, nu ar fi asa de divizata”, a declarat Viorica Dancila, citata de Agerpres.

Mai mult despre: ,


Comentarii: