Explicatia terifianta a unui mister. De ce nu se vad urme de sange pe corpul ambasadorului Rusiei

externe

Un criminalist roman a explicat de ce in cazul asasinarii ambasadorului Rusiei in Turcia, Andrei Karlov, nu se vede sange, desi acesta fost impuscat cu opt gloante.

”Intr-adevar, in imaginile surprinse la momentul atacului nu se vad nici urmele de iesire ale gloantelor, nici sange pe podea. Cea mai probabila explicatie este totodata dovada ca atentatorul si-a planuit cu atentie crima, iar intentia sa a fost uciderea ambasadorului. A vrut ca victima sa nu aiba nicio sansa de supravietuire.

Pentru aceasta a folosit cartuse speciale, cu cap despicat, nu gloante obisnuite. Din cate se observa a folosit un pistol Glock, tragand 11 focuri. Din informatiile accesibile presei, opt l-au atins pe ambasador. Pe imagini, gloantele, care au intrat prin spatele victimei, nu se vad iesind din corp. Ar fi fost vizibile gaurile de iesire, care ar fi rupt vesta, ar fi patat de sange haina etc.

La intrare, glontul nu determina revarsarea unui suvoi de sange, daca nu loveste o artera, producand o hemoragie externa, cum se intampla cand sunt atinse artere de la brat sau picior. Glontul cu cap despicat a inflorit, cum se spune, in corpul victimei, zdrobind organele si producand o hemoragie interna, care a si fost fatala.

Nu a produs sangerare in exterior, ci hemoragii interne masive, de aceea imaginea difera de cea din filme, de aceea nu apare sange in imaginile surprinse in interiorul centrului de arta”, a declarat comisarul sef Mihai Untaru pentru DC News.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: