Explicatiile lui Dragnea pentru ca legea gratierii a trecut hoteste in Senat

politica

Proiectul legii gratierii a fost adoptat tacit in Senat din cauza ca nu a fost transmis la timp raportul Comisiei juridice, a afirmat, marti, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Intrebat la Parlament de ce nu s-a dat un vot pe proiectul legii gratierii in Senat, Dragnea a raspuns: „Pentru ca cei de la comisie n-au venit cu raportul, pentru ca, pana sa se (…) finalizeze termenul de aprobare tacita, n-au cazut de comun acord asupra unei forme finale. Asta e”, scrie Agerpres.

Totodata, intrebat daca PSD si ALDE nu au majoritate in acea comisie, liderul social-democrat a replicat: „Mai dezgropam mortii? A ajuns in Camera legea”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, ca proiectul legii gratierii, care urma sa fie adoptat tacit marti, nu poate intra pe ordinea de zi a plenului, intrucat la Biroul permanent nu s-a primit raportul Comisiei juridice in acest caz.

„Nu stiu daca o lasam asa (sa fie adoptata tacit — n.r.), dar pana in momentul de fata de la Comisia juridica nu am primit raportul. Fara raport, nu poate sa intre pe ordinea de zi a plenului”, a spus luni Tariceanu, la finalul Biroului permanent al Senatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: