Explozii la aerodromul rus din Berdiansk, detalii despre actiune: „Trei explozii mari si inca 15-20 de alte explozii”. Peste 100 de vehicule au fost vizate

externe

Fortele de Operatiuni Speciale Ucrainiene au lovit joi un grup de vehicule blindate inamice pe aeroportul din orasul ucrainean ocupat Berdiansk, potrivit glavcom.ua

Kirilo Sazonov, un blogger ucrainean a dezvaluit detalii ale operatiunii de joi seara. El spune ca nu este intotdeauna posibil sa se vorbeasca despre operatiunile fortelor de operatii speciale SSO. Exista multe povesti interesante, dar care nu pot fi facute publice. De data aceasta s-a putut.

„Asadar, luptatorii nostri din cadrul Fortelor pentru Operatiuni Speciale din unitatea ‘Banderlog’ au descoperit un grup de vehicule blindate si vehicule inamice pe aeroportul din Berdiansk. Cercetasii au estimat ca numarul total de unitati de echipament de la fata locului este de aproximativ o suta. Cercetasii au dat coordonatele exacte ale tintei artileriei noastre. Iar artileristii au prelucrat coordonatele in mod curat si precis”, a precizat bloggerul.

Au urmat trei explozii mari si 15-20 de explozii mai modeste. Dupa bombardament s-a produs un mare incendiu. Au sosit masinile de pompieri, militarii au imprastiat curiosii, au inconjurat aeroportul si au verificat amanuntit populatia locala. Luptatorii din unitatea „Banderlog” au vrut sa ramana si sa faca un raport precis al daunelor, dar numarul mare al soldatilor rusi i-a determinat sa se retraga.

„Iata cum lucreaza ofiterii de informatii ucraineni din SSO, SBU si GUR. Cineva trebuie sa mearga in spatele inamicului si sa dea coordonatele ‘zonelor de fumat’. O munca foarte necesara si foarte periculoasa. Chiar si pe teritoriul ocupat, inamicul nu se poate simti in siguranta. Nicaieri.

Si va promit mai multe povesti interesante in viitorul apropiat. Desi cele mai interesante, desigur, vor putea fi povestite doar dupa razboi. Iar unele dupa 10 ani… Specificul serviciului, asta e…” incheie Kiril Sazonov.

Fortele ruse detin controlul asupra orasului Berdiansk din 27 februarie – a treia zi a invaziei lor. Inainte de razboi, populatia orasului era estimata la 100.000 de cetateni.

La sfarsitul lunii martie, fortele ucrainene au distrus nava ruseasca de asalt amfibiu Saratov din cadrul Flotei Marii Negre andocata in portul Berdiansk.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: