Extraordinar, se misca Romania profunda. Zeci de pensionari stau la coada pentru a semna „Fara penali in functii publice”

news

Coada uriasa, joi, in Piata Universitatii la masuta la care se strang semnaturi pentru initiativa cetateneasca „Fara penali in functii publice”. Foarte multi dintre cei care doresc sa semneze sunt pensionari.

„Acum la Universitate. Cetatenii stau la coada pentru a semna Initiativa cetateneasca Fara penali in functii publice! Cine s-ar fi gandit ca tot o coada, simbolul umilintelor traite de romani in timpul regimului comunist, va fi de data aceasta formata de catre cetateni, in incercarea de a scapa de cei care le calca pe urme celor din vechiul regim?”, se anunta pe pagina de Facebook a USR Sector 2.

„Semnati aceasta initiativa, aplaudati-o si semnati! O tara fara penali poate sa devina o tara adevarata, minunata. Cand n-o sa mai aiba posibilitatea sa fure legal, vom avea si autostrazi, si scoli, si spitale. Cata vreme ei ne fura, ne taraim”, a transmis, miercuri, din Piata Universitatii, actorul Victor Rebengiuc.

Oana Pellea s-a alaturat actiunii pentru ca „pot si pentru ca-mi pasa” si pentru ca „nu vreau sa fie oameni cu probleme penale la conducere”, ceea ce „inseamna nedemocratie, inseamna coruptie, dar nu cred ca exista in Tara Romaneasca vreun om cinstit care sa vrea asa ceva”, mai spune Oana Pellea, care nu are niciun mesaj pentru cei aflati la putere. „Doar strangem semnaturi”, a spus ea.

Timp de o saptamana, in Piata Universitatii, intre orele 17.00 – 20.00, actorii vor strange semnaturi pentru ca persoanele condamnate penal sa nu mai conduca Romania.

Obiectivul USR este ca pana la finalul anului 2018 sa inainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constitutiei prin care sa se interzica persoanelor condamnate penal la pedeapsa inchisorii sa candideze la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, daca au savarsit infractiuni in mod intentionat. Pentru ca proiectul de lege sa ajunga in Parlament sunt necesare cel putin 500.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot din cel putin jumatate din judetele tarii, iar USR s-a angajat sa sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: