Extraordinara Ana Gomes: „Suntem luati de idioti? Dragnea, un corupt, si marioneta sa, Dancila, nu au ce cauta in mijlocul nostru”

politica

Europarlamentarul socialist Ana Gomes se declara revoltata ca PSD inca nu a fost exclus din randul socialistilor europeni. „Voi continua sa fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru ca aceste alegeri europene sunt o buna ocazie de a ne curata”, afirma Gomes.

Intr-un interviu pentru ziare.com, Gomes afirma ca nu este posibil ca socialistii europeni sa protejeze „un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dancila, si pe toate celelalte marionete ale sale”.

„Nu pot suporta sa vad cum propria mea familie politica, care ar trebui sa aiba in inima actiunii sale politice principii si valori precum integritatea si lupta impotriva coruptiei, sa ajunga sa inchida ochii la un corupt care se afla in mijlocul nostru. Eu nu pot accepta asta.

In decembrie trecut, in congresul PES, care a avut loc in tara mea, in Portugalia, am fost la fel de vocala cand domnul Joseph Muscat, premierul Maltei, a vorbit la tribuna. Si am facut la fel si in Madrid, cand domnul Liviu Dragnea tinea un discurs. Adica suntem luati de idioti sau trebuie sa ne prefacem ca nu stim nimic?

Am avut foarte multe discutii in interiorul grupului, oricine cauta pe Google despre Romania si OLAF afla cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizatie criminala care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atat pentru a ne distanta de el?

Nu mi se pare acceptabil sa criticam PPE, chiar pe buna dreptate, ca-l protejeaza pe Viktor Orban, si sa nu vedem cum de-ai nostri ne discrediteaza complet pe toti, valorile noastre politice in ochii oamenilor.

Nu pot uita, nimeni nu poate, cum romanii, in mijlocul unei ierni foarte grele, au iesit in strada pentru a protesta fata de coruptie si pentru democratie, pentru transparenta, pentru integritate. Asa ca eu voi continua sa fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru ca aceste alegeri europene sunt o buna ocazie de a ne curata, de a nu mai continua sa-i sustinem pe cei in cauza.

Stiu ca am putea castiga voturi in Malta sau in Romania, dar in alte tari vom pierde mult mai multe voturi, daca vom arata ca nu suntem consecventi cu principiile noastre.

(…) Numai ca noi nu putem in acelasi timp sa protejam un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dancila, si pe toate celelalte marionete ale sale, cu atat mai mult cu cat ei continua, din ce in ce mai mult, sa incalce principiile liniei noastre politice”, a declarat Gomes pentru ziare.com.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: