politica

Extrema dreapta castiga in Italia, Simion anunta ca si AUR va castiga in Romania: „Vom castiga guvernarea”

Presedintele AUR, George Simion, anunta ca si AUR va castiga alegerile din Romania dupa ce, in Italia, extrema dreapta va izbandi la alegerile parlamentare de duminica.

„Azi Giorgia Meloni va castiga alegerile din Italia, dupa cum si AUR va castiga guvernarea in Romania”, a scris Simion pe Facebook.

Italienii au inceput sa voteze duminica dimineata pentru a-si alege noul parlament, un scrutin pe care se asteapta ca extrema dreapta sa il castige, cu exceptia unor surprize de ultim moment.

Chiar inainte de deschiderea urnelor, la ora 07:00 (05:00 GMT), oamenii stateau la coada sub un cer innorat, relateaza AFP.

Aproximativ 51 de milioane de italieni sunt chemati la urne pentru a-si exercita dreptul la vot pana la ora 23:00 (21:00 GMT), ora de inchidere a sectiilor de votare si cand vor fi cunoscute exit-poll-urile.

In cadrul acestor alegeri vor fi alesi 600 de parlamentari (400 de deputati si 200 de senatori), ceea ce reprezinta o reducere semnificativa fata de actualul numar de 945 (630 si 315) adoptat in cadrul unei reforme aprobate prin referendum, iar 2,7 milioane de tineri vor putea vota pentru prima data.

Coalitia condusa de Giorgia Meloni, lidera formatiunii Fratii Italiei (FdI), si din care mai fac parte Liga, formatiunea de extrema dreapta a lui Matteo Salvini, si Forza Italia (FI), formatiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, este marea favorita, fiind de asteptat sa obtina o victorie zdrobitoare, in conditiile in care sondajele o plaseaza cu aproape 20 de puncte in fata Partidului Democrat (PD), formatiunea progresista a lui Enrico Letta, si a micilor sai aliati de centru-stanga.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

4 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

5 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

5 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

5 ore ago