Extremism. AUR o acuza de „tradare nationala” pe Anca Dragu pentru ca a promis Serbiei sprijinul Romaniei in procesul de aderare la UE

politica

Copresedintele AUR Claudiu Tarziu a acuzat-o miercuri de tradare pe presedintele Senatului, Anca Dragu, pentru ca „si-a permis” sa ii promita ambasadorului Serbiei la Bucuresti ca Romania va sustine Serbia in procesul de aderare la UE.

„De la inalta pozitie de presedinte al Senatului, colega noastra Anca Dragu, si-a permis ca la primirea de prezentare a ambasadorului Serbiei sa-i promita acestuia, in baza nu stiu carui mandat, sustinerea neconditionata din partea Romaniei in procesul de aderare la UE a Serbiei. Sa faci asa ceva dupa ce ai fost informat cu privire la faptul ca romanii sunt supusi unui proces de asimilare accentuat mi se pare cel putin o iresponsabilitate, nu as vrea sa o numesc tradare.

Doamna Dragu trebuie sa explice in baza caror ratiuni s-ia permis sa faca astfel de promisiuni”, a declarat Tarziu.

Citeste si: AUR anunta ca va incerca sa blocheze aderarea Serbiei la UE: „Vom face toate demersurile necesare”

Claudiu Tarziu a anuntat deja, in urma cu doua saptamani, ca partidul pe care il reprezinta se va pozitiona impotriva aderarii Serbiei la UE, sustinand ca romanilor din Valea Timocului „nu li se respecta niciun fel de drept”, „in oglinda cu drepturile pe care le au cetatenii romani de etnie sarba din Romania”.

„Acum cateva zile m-am intors dintr-o calatorie oficiala in Valea Timocului, acolo unde sunt romani zisi si vlahi, carora nu li se respecta niciun fel de drept, care nu au libertati, care nu isi pot construi biserici, care nu au activitati culturale finantate de catre statul sarb, care nu au reprezentare parlamentara, romani care nu au niciun fel de drept, in oglinda cu drepturile pe care le au cetatenii romani de etnie sarba in Romania.

Noi, AUR, vom face toate cele necesare pentru a bloca in Parlament votarea aderarii Serbiei la UE, dar pana atunci exista mai multe momente in care ne vom pozitiona impotriva aderarii Serbiei la UE. Pentru ca, asa cum si Romania a trebuit sa faca, si Serbia este chemata sa indeplineasca anumite criterii pentru a intra in UE. La acest moment, in privinta drepturilor si libertatilor acordate minoritatii romane vlahe din Valea Timocului, nu le indeplineste”, precizat Claudiu Tarziu la o conferinta de presa.

Totodata, el a anuntat atunci ca a sesizat si Comisia Europeana pe acest subiect.

„Astazi, am trimis o scrisoare catre un vicepresedinte al Comisiei Europene, care se ocupa cu minoritatile, in care am atras atentia asupra incalcarii drepturilor romanilor din Valea Timocului. Subiectul nu este un moft al AUR, este o problema despre care nu se vorbeste cum trebuie si nu se face nimic din partea autoritatilor romane de 31 de ani. E timpul ca politica Guvernului si a Parlamentului sa se schimbe in aceasta privinta”, a conchis liderul AUR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: