Extremista Marine Le Pen are sanse „foarte mari” sa castige alegerile prezidentiale, avertizeaza primarul Parisului. Le Pen spunea despre romani ca sunt „periferici”

externe

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a avertizat in legatura cu victoria populistei de dreapta Marine Le Pen, presedinta partidului Adunarea Nationala (RN), la alegerile prezidentiale din Franta programate putin peste un an, relateaza joi DPA, citata de Agerpres.

Exista o „probabilitate foarte mare” ca un candidat al partidului de extrema dreapta, cunoscut anterior ca Frontul National, sa fie ales, a declarat primarul de stanga joi pentru ziarul regional Le Parisien.

„Nu vreau extrema dreapta pentru tara noastra”, a spus Hidalgo, adaugand ca aceasta ar conduce la haos si violenta.

Politiciana in varsta de 61 de ani, realeasa anul trecut primar al Parisului, este considerata un potential candidat de stanga in cursa pentru cea mai inalta functie in Franta.

Le Pen este deja candidata din partea RN. Alegerile sunt programate sa aiba loc peste 13 luni.

Dupa ce a fost infranta de Emmanuel Macron in urma cu patru ani, avocata aspira din nou la presedintie. Macron a invins-o pe Le Pen cu peste 66% din voturi.

Le Pen, fiica a cofondatorului Frontului National Jean-Marie Le Pen, a abandonat de atunci unele dintre pozitiile sale mai radicale. O iesire din zona euro nu mai este pe agenda ei.

Marine Le Pen s-a referit deseori la romani cu termeni ca „tigani” sau „periferici”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: