Extremistii AUR, manifestatie suburbana in fata sediului USRPLUS: „Sunteti experti in autosatisfacere manuala”

politica

Secretarul general al AUR, Cristian David, a condus duminica o manifestatie in fata sediului USRPLUS Sector 5 in care membrii acestei formatiuni au fost tinta unor atacuri suburbane.

Extremistii AUR au afisat un banner prin care membrii USRPLUS erau catalogati „experti in autosatisfacere manuala”.

„Ne alăturăm campaniei inițiate de Camarazii: usr/ plus este importatorul oficial pentru România a tot ce înseamnă degenerare morală, socială și identitară”, a anuntat organizatia Honor et Patria.

Aceasta organizatie este condusa de Cristian David, care ocupa si functia de secretar general al AUR. David este si sef al Asociatiei Suporterilor Romani.

USRPLUS a anuntat apoi ca nu se lasa intimidata.

„Mandri sa fim singurul partid care sustine valorile europene in Romania.

Nu ne intimideaza manifestatiile organizate astazi de grupari extremiste si xenofobe in fata unui sediu USR PLUS din Bucuresti.

Condamnam orice incercare de manipulare privind semnificatia Raportului Matic, care este un document UE menit sa protejeze femeile de orice forma de violenta, sa combata discriminarea, pentru ca oricine sa aiba acces la servicii de sanatate, indiferent de orientarea sexuala si sa extinda achizitia de vaccinuri anti-HPV, pentru a salva femeile care se imbolnavesc de cancer de col uterin.

Noi continuam sa luptam pentru respectarea drepturilor tuturor oamenilor”, a anuntat USRPLUS

Presedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Ciolos, condamna „atacurile incalificabile” din ultimele zile, potrivit carora ar fi sustinut la Bruxelles o lege „prin care barbatii sa ramana insarcinati”, adaugand ca politicienii care traiesc din astfel de minciuni sunt toxici pentru societate.

„Am vazut atacurile incalificabile din ultimele zile, conform carora eu si alti colegi din Parlamentul European am fi sustinut o lege prin care barbatii sa ramana insarcinati. Imi displac etichetele, dar, cu regret, trebuie sa spun ca asistam la un discurs politic mizerabil. Cine doreste sa creada astfel de enormitati e liber sa o faca, dar politicienii care traiesc din astfel de minciuni sunt toxici si periculosi pentru societate. (…) Nu am asteptari de la extremistii care mint de ani in sir ca se prabuseste cerul si ca vine sfarsitul lumii. Ii stiu si pe cei de la PSD ca se ascund sub ideea de ‘stanga conservatoare’ ca sa mai castige un vot din temerile unor oameni care chiar cred ca ii vor fugari minoritatile sexuale pe strazi ca sa le implanteze cipuri. Rusinos. Insa imi e imposibil sa inteleg cum unii colegi de la PNL au ajuns sa promoveze astfel de inchipuiri tenebroase si mincinoase”, a afirmat copresedintele USR PLUS, intr-o postare pe Facebook.

El a adaugat ca sustine drepturile cetatenilor indiferent de orientarea lor sexuala, credintele personale sau afilierile politice si ca, in opinia sa, a fi crestin inseamna „sa-ti iubesti aproapele si sa-l ajuti sa-si traiasca viata asa cum o decide”, atata vreme cat alegerile sale nu fac rau celor din jur.

„Platforma mea politica in USR PLUS si in politica romaneasca va fi sa sustin drepturile cetatenilor indiferent de orientarea lor sexuala, de credintele personale sau de afilierile politice. Si fac asta crestineste. Pentru mine, a fi crestin inseamna sa-ti iubesti aproapele si sa-l ajuti sa-si traiasca viata asa cum o decide, atata vreme cat alegerile pe care le face nu fac rau celor din jur. Dupa toate aparentele, acesti politicieni traiesc in ideea crestinismului care pedepseste, exclude si condamna. Arunca anateme si decid dupa cum vor ei ce inseamna valorile crestine si cine e demn sau nu de ele. Pentru mine, crestinismul inseamna umanitate, intelegerea celuilalt, imbratisarea si daruirea a ceea ce ai mai bun pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a subliniat Ciolos.

Totodata, liderul grupului Renew Europe puncteaza ca si politica inseamna pentru el acelasi lucru, si anume „nu sa construiesti dusmani si sa sperii oamenii cu minciuni”. „Caut sa-i respect pe oameni pentru ceea ce sunt, nu pentru ce mi-as dori eu sa fie sau sa nu fie”, a afirmat europarlamentarul.

Ciolos a apreciat ca drepturile femeilor reprezinta un subiect „lasat la o parte de ani buni” atunci cand e vorba de viata de zi cu zi a acestora. Liderul USR PLUS a mentionat ca nu doreste sa vorbeasca in numele femeilor, dar ca este misiunea sa sa le apere drepturile, astfel incat sa aiba parte de un tratament corect in societate.

„Violenta domestica, sarcinile la adolescente, nereprezentarea politica sau in domeniile in care muncesc, discrepantele salariale sunt tratate la noi ideologic. Vajnicii barbati politici din Romania, cei care isi fac poze cu singura floare pe care o cumpara intr-un an, pe 8 Martie, sunt pur si simplu traumatizati ca femeile ar putea avea niste drepturi de bun-simt in societate. Sustinatori ai unui traditionalism pe care il modeleaza dupa cum le pica lor bine, lesina cand aud de ciclu menstrual, sarcina in adolescenta, educatie sexuala. Puri ca niste ingeri asexuati, pretind ca apara copiii de perversiunile educatiei sexuale in scoli cand, de fapt, condamna noi generatii de femei la supunere si umilinta. Posibil sa isi puna si mana la ochi atunci cand trec prin magazine pe langa rafturile de tampoane, ca doar pe vremea bunicilor noastre nu exista asa ceva si daca ele s-au descurcat atunci de ce nu s-ar chinui femeile si astazi”, a spus europarlamentarul.

Dacian Ciolos a adaugat ca toti cei care resping acele politici prin care femeile sunt in mod real egale barbatilor „ar trebui sa mearga acasa si sa le ceara scuze mamelor, sotiilor si fiicelor lor, pentru ca le folosesc intr-un joc indecent”.

„Altfel, e clar ca avem in continuare nevoie de politicieni rezonabili si respectabili. Mergem mai departe cu bun-simt, indiferent de atacurile lor”, a conchis europarlamentarul Dacian Ciolos.

Mai mult despre:

Comentarii: