Extremistii lui Ponta s-au ales cu plangere PENALA

politica

Liderii PRU, Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu, s-au ales cu plangere penala din partea organizatiei Initiativa Romania. Cei doi sunt acuzati de de „savarsirea infractiunilor de amenintare, instigare publica la savarsirea de infractiuni si incitare la ura”.

Initiativa Romania a decis sa depuna plangere penala dupa ce Sebastian Ghita a spus, despre protestatarii anti-Oprea care au manifestat joi si vineri in Bucuresti, ca „Adica faceti o grupare paramilitara, stiti ca e interzis acest lucru? Cine incalca legea trebuie sa plateasca” si a amenintat ca, daca se mai repeta asemenea actiuni, Partidul Romania Unita „va face o actiune de riposta”.

Initiativa Romania arata, intr-un comunicat, ca „Am decis sa facem aceasta plangere penala in legatura cu amenintarile si instigarea la violenta formulate public de cei doi deputati PSD/PRU impotriva bucurestenilor care au protestat joi si vineri in fata Senatului si in Piata Universitatii. Plangerea penala vizeaza si minciunile si calomniile la adresa membrilor ONG-urilor participanti la protest, acuzati de atacuri impotriva institutiilor si ordinii constitutionale in Romania, coordonate de finantatori externi.”

Reprezentantii Initiativa Romania considera ca „Sebastian Ghita, Bogdan Diaconu si Partidul Romania Unita promoveaza una dintre cele mai dezgustatoare forme de discurs politic, bazat pe minciuna, xenofobie, ura si incitare la ura, instigare la violenta si amenintari cu violenta. Daca vrem sa ne simtim liberi si protejati intr-o societate asezata, acesti oameni si altii ca ei trebuie sa plateasca civil si penal pentru astfel de actiuni sau declaratii care pot avea consecinte deosebit de grave.”

„Acuzele repetate impotriva ONG-urilor sunt ridicole prin absurditate si caracterul conspirationist. Ele ii descalifica moral si intelectual pe cei care le afirma si propaga, nu pe membrii ONG-urilor. ONG-urile sunt organizatii diverse, cu preocupari si agende diferite, formate din oameni diferiti, adesea fara nicio activitate sau interese comune”, mai arata acestia.

Initiativa Romania arata ca a functionat pana acum „pe baza de voluntariat, exclusiv pe munca si timpul liber ale membrilor IR. In acelasi timp, amintim ca doar in Rusia domnului Putin s-au dat legi impotriva finantarii externe a ONG-urilor, iar politicienii au acuzat societatea civila de conspiratii antistatale. In realitate, finantarile domnului Soros sau ale altor persoane sau organizatii internationale care doresc sa sustina proiecte pentru consolidarea democratiei si statului de drept sunt complet onorabile. Ceea ce nu putem spune despre domnii Ghita si Diaconu.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: