externe

Extremistul Geert Wilders, decorat de Ungaria cu Crucea de Comandor. El a cerut in trecut expulzarea Romaniei si Bulgariei din UE

Politicianul olandez de extrema dreapta Geert Wilders a fost decorat de guvernul Ungariei cu Crucea de Comandor a Ordinului de Merit al Ungariei, a anuntat telex.hu. Partidul lui Wilders a anuntat in 2011 ca Romania si Bulgaria ar trebui „expulzate imediat” din Uniunea Europeana, deoarece sunt foarte corupte si nu sunt pregatite pentru a fi membri ai familiei europene. De altfel si Wilders a cerut personal, in 2009, ca Romania si Bulgaria sa fie excluse din UE.

In cadrul evenimentelor de celebrare a Zilei de stat a Ungariei, 20 august, au fost acordate mai multe distinctii de stat. Lista completa a persoanelor distinse a fost publicata in Jurnalul Oficial al Ungariei marti seara tarziu.

Crucea de Comandor a Ordinului de Merit al Ungariei a fost acordata politicianului olandez de extrema dreapta Geert Wilders, care are o relatie buna cu guvernul ungar. Wilders a mai numit Ungaria a doua sa casa, deoarece sotia sa este unguroaica si este, de asemenea, bun prieten cu cantaretul pop Bunyos Pityu.

El a primit distinctia de stat pentru ca „a luat mereu apararea Ungariei si in semn de recunoastere a activitatii sale pentru a opri valul de imigratie ilegala”.

Aceeasi distinctie de stat a fost acordata omului de afaceri german Klaus Mangold, CEO al Mangold Consulting GmbH, „ca o recunoastere a realizarilor sale remarcabile in consolidarea si dezvoltarea relatiilor economice dintre Germania si Ungaria”.

Mangold, cunoscut sub porecla „Domnul Rusia” in cercurile de afaceri, este cunoscut in Ungaria pentru ca si-a folosit relatiile cu Rusia pentru a ajuta la medierea acordului de construire a centralei nucleare Paks II. Ulterior, el a facut lobby pentru rusi si pentru guvernul ungar la Bruxelles, iar la sfarsitul anului 2021 a primit un contract in valoare de 8,2 miliarde de forinti (aproape 20 de milioane de euro) pentru servicii de consultanta din partea defunctului Minister al Inovarii si Tehnologiei.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

6 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

11 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago