externe

Fabuloasa aventura a unui nord-coreean care a fugit in Sud. Cum a trecut de cea mai bina pazita granita din lume

Un nord-coreean a reusit sa ajunga in Coreea de Sud inotand timp de sase ore – pentru a ocoli Zona Demilitarizata (DMZ), una dintre cele mai militarizate frontiere din lune – a anuntat miercuri un oficial sud-coreean, o odisee care ilustreaza carentele supravegherii sud-coreene, dupa ce a aparut de opt ori pe camere de supraveghere video si a declansat alarme sonore in doua randuri, insa granicerii sud-coreeni nu l-au vazut, relateaza AFP, citata de news.ro.

Aceasta intreprindere a provocat un val de critici din partea opozitiei si presei sud-coreene, care au constatat ca fugarul nu a fost descoperit de militari sud-coreeni, dupa ce a aparut de mai multe ori pe camere de supraveghere de securitate, iar trecerea acestuia a declansat alarme.

Dupa semnalarea prezentei acestuia au trecut trei ore pana la arestarea barbatului, care purta un costum de scafandru si labe de inot.

Barbatul, in varsta potrivit presei de aproximativ 20 de ani, a ajuns pe uscat la Goseong, un oras situat pe coasta de est.

”El pare ca a inotat timp de sase ore, purtand o vesta matlasata sub costumul de scafandru si labe de inot. Hainele l-au ajutat sa ramana cald si l-au tinut la suprafata apei”, a declarat un reprezentant al Statului Major interame, citat de agentia sud-coreeana de presa Yonhap, care nu-i dezvaluie numele.

Curentii mareei au fost in favoarea sa, a notat oficialul militar.

Tanarul si-a abandonat echipamentul inainte sa intre intr-o canalizare de evacuare a apelor uzate, trecand pe sub un grilaj care opreste accesul la mare in aceasta parte a litoralului.

Timp de peste trei ore, el a aparut de opt ori pe camere de supraveghere video, iar alarme sonore au rasunat in doua randuri.

Insa militarii insacinati cu supravegherea frontierei nu l-au observat.

Dupa lansarea cautarii, militarii au avut nevoie de trei ore pentru a-l gasi, aparent dormind.

Oficiali au anuntat ca acest barbat, aparent un civil nord-coreean, si-a exprimat dorinta de a dezerta in Coreea de Sud.

Armata sud-coreeana a recunoscut ca militarii ”nu au respectat procedurile” si s-a angajat sa consolideze dispozitivele de supraveghere.

Ministrul sud-coreean al Apararii Suh Wook a declarat, intr-o audiere in Parlament, ca sistemele de supraveghere din sectorul respectiv sunt ”depasite si functioneaza defectuos”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Instructor de yoga din Bucuresti, fost discipol al lui Gregorian Bivolaru, acuzat de viol si trafic de persoane

Un instructor de yoga din Capitala, autointitulat „maestru spiritual”, este acuzat de trafic de persoane…

24 de minute ago

Peste 60% dintre romani sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu, cu 20% mai mult decat acum zece ani

Nu mai putin de 62,2% dintre romani sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentand ca…

39 de minute ago

Noul premier slovac, filorusul Robert Fico, va desfiinta televiziunea publica pentru a crea alta. Opozitia il acuza ca vrea sa-si faca „televiziune de casa”

Guvernul slovac condus de premierul social-democrat Robert Fico a aprobat miercuri lichidarea televiziunii publice RTVS,…

55 de minute ago

Hamas a publicat o inregistrare video cu un ostatic israelian, pentru a dovedi ca acesta este in viata

Hamas a publicat miercuri o inregistrare video cu ostaticul israeliano-american Hersh Goldberg-Polin, prima dovada ca…

O oră ago

Gabriela Firea, in vizita electorala la CET Grozavesti, unde s-a produs o avarie grava la sistemul termoenergetic al Bucurestiului – VIDEO

Acuzata ca in timpul mandatului ei nu a facut prea multe in privinta repararii si…

O oră ago

Doi profesori, sot si sotie, de la Universitatea Wisconsin, concediati dupa ce s-a descoperit ca jucau in clipuri pornografice pentru a-si rotunji veniturile

Senatul Universitatii din Wisconsin-La Crosse a facut primii pasi in vederea inlaturarii a doi membri…

2 ore ago