FABULOS, ce a facut un primar in comuna sa de Craciun. Vin oameni din tot judetul sa se minuneze

news

Mii de oameni s-au aflat sambata seara in localitatea constanteana Pestera pentru a se bucura de magia Oraselului Copiilor, amenajat in centrul comunei, si de Scena nasterii Mantuitorului. Totul s-a facut din banii primariei.

Scena nasterii lui Isus a fost amenajata chiar intr-o pestera. La intrare se aflau, langa o iesle a Bethleemului, personaje ale scenei biblice a Nasterii: Fecioara Maria cu pruncul Iisus in brate, pe Iosif, magi si pastori, un magarus si un vitel.

pestera pestera5

In Oraselul Copiilor, pe o suprafata de aproape zece hectare, o alta lume de poveste, cu milioane de beculete, cu spectacole cu Mos Craciun si renii sai, cu trenulet si masinute electrice, toate facand deliciul mai ales al copiilor, se arata intr-un reportaj Agerpres.

pestera2 pestera3 pestera4

 

Primarul comunei Pestera, Valentin Vrabie, vede oraselul drept un „castel cu povesti” si sustine ca administratia comunala a reusit in timp sa achizitioneze instalatiile luminoase.

„De 8 ani, in fiecare an, am cumparat cate putin, am amenajat in feluri diferite in fiecare iarna. Eu am gandit un castel de poveste de la inceput, dar, neavand resursele necesare… Am achizitionat cate putin in fiecare an, in jur de 40.000 de lei pe an alocati, adica ne-am dus undeva, in toti anii acestia, la un total de circa 300.000 de lei. Dar toate instalatiile astea sunt proprietatile noastre, nu sunt inchiriate, cum fac altii, noi le-am achizitionat, sunt bunurile noastre, ale primariei”, a precizat Vrabie.

Primarul a spus, totodata, ca montarea instalatiilor a fost facuta cu oamenii primariei, angajati in regie proprie, sub supravegherea unui „specialist colaborator”.

Oraselul Copiilor a fost deschis la Pestera pe 6 decembrie si va functiona timp de o luna.

Potrivit lui Valentin Vrabie, comuna Pestera are arondate cinci sate, trei catune si are o populatie de aproximativ 3.500 de locuitori.

Primarul spune ca administratia locala a investit „masiv” in educatia copiilor si tinerilor, acestora fiindu-le create conditiile „decente” necesare pentru a putea studia. A cumparat si 500 de tablete pentru toti scolarii comunei, dupa ce, anterior, acestora le-au fost date 500 de biciclete.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: