Fabulosul CTP: „Dancila vrea sa transforme Romania in Momania. Niste pilule contra prostiei i-ar fi de folos”

politica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu are o noua reactie fulminanta la adresa premierului Dancila, dupa ce declaratiile acesteia l-au determinat pe Regele Iordaniei sa isi anuleze vizita in Romania.

Intrebat cum comenteaza incidentul creat de Viorica Dancila, CTP a spus ca „vrea sa transforme Romania in Momania, tara patronata de zeul Momos”.

„In numele unei zeite… A definit foarte bine asta ambasadorul Palestinei la Bucuresti, i-a dat un sfat nepretuit, cel mai important pe care l-a primit doamna Dancila de cand e prim-ministru. Stiti ce i-a spus? ‘Doamna Dancila ar trebui sa fie mai desteapta’. Eu cred ca daca tine seama de acest sfat, pe doamna Dancila o asteapta un viitor luminos.

Inainte de ‘8o existau niste negustori ambulanti de pilule contra prostiei. Vorbesc serios… De atunci lucrurile s-au schimbat, boii au capul mai mic si au disparut si negustorii de pilule contra prostiei, care i-ar fi putut fi de mare folos doamnei Dancila.

E vorba nu de o zeita, ci de un zeu. Momos se numeste, in Pantheonul grecesc este zeul ridicolului. Asa ca doamna Dnacila, cu astfel de declaratii vrea sa transforme Romania in Momania, tara patronata de zeul Momos”, a declarat CTP la Europa FM.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei si-a anulat o vizita in Romania in semn de protest dupa afirmatiile premierului roman Viorica Dancila despre mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, relateaza AFP, citand Palatul Regal.

„Regele Abdullah al II-lea a decis sa anuleze o vizita prevazuta pentru luni in Romania in semn de solidaritate fata de Al-Quds (denumirea in araba pentru Ierusalim – n.r.)”, a precizat Palatul Regal intr-un comunicat.

Anularea vizitei, care urma sa fie marcata de semnarea mai multor acorduri in diferite domenii, a fost decisa „dupa declaratiile de duminica ale prim-ministrului roman privind mutarea ambasadei tarii sale de la Tel Aviv la Ierusalim”, se mai arata in comunicat.

Conform agentiei nationale de presa iordaniene Petra, regele Abdullah al II-lea avea programate intalniri cu presedintele roman, Klaus Iohannis, si cu liderii parlamentului. El urma de asemenea sa participe la Reuniunile Aqaba, care fusesera programate a fi gazduite de Romania in parteneriat cu Iordania.

Agentia Petra mai relateaza ca, in marja vizitei, guvernele iordanian si roman urmau sa semneze un acord, doua memorandumuri de intelegere si un program de cooperare, fiind programat in acelasi timp si un Forum de Afaceri Iordaniano-Roman, cu participarea reprezentantilor din sectorul privat din cele doua tari.

Mai mult despre: ,

Comentarii: