Facebook angajeaza peste 1.000 de oameni in Germania pentru a sterge postari ale utilizatorilor. Care mesaje sunt vizate

externe

Facebook va creste semnificativ numarul angajatilor sai din Germania insarcinati cu stergerea postarilor care incalca noua lege referitoare la mesajele cu continut ofensator, a anuntat compania americana de social media miercuri, informeaza Xinhua, citata de Agerpres.

Un nou centru de stergere a continutului, cu 500 de angajati, se va deschide in orasul Essen in toamna, urmand ca apoi si numarul angajatilor de la biroul din Berlin sa creasca la 700.

Recrutarile nu se fac intern, ci Facebook a subcontractat catre companiile europene furnizoare de servicii Arvato si Competence Call Center.

In luna iulie, parlamentul federal german a votat „legea Facebook” prin care operatori precum Facebook, Twitter sau YouTube sunt pasibili de amenzi de pana la 50 de milioane de euro daca nu sterg in mod prompt continutul ofensator.

Potrivit legislatiei din Germania, continutul ofensator include incitarea la crima sau la violenta, amenintari, limbaj trivial sau incitarea la revolta.

Potrivit noii legislatii, companiile sunt obligate sa ofere utilizatorilor un sistem usor de folosit, cu raspuns rapid in care se pot incarca reclamatii referitoare la continutul ofensator. Retelele trebuie sa stearga continutul ofensator in termen de 24 de ore de la primirea reclamatiei, desi intervalul in care se pot lua masuri poate fi extins pana la sapte zile in situatii ambigue.

Legea a provocat controverse intense inainte de a fi votata, operatorii social media, grupurile de interese si cele pentru apararea drepturilor civile avertizand asupra posibilelor consecinte negative.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a spus ca si-ar dori sa fie luata o pozitie europeana comuna referitoare la acest subiect, nu 27 de variante nationale, catalogand legea germana ca „nepotrivita”.

Activistii pentru drepturile civile au avertizat ca legea ar putea duce la restrangerea libertatii de exprimare pentru ca operatorii vor tinde spre stergerea continutului ambiguu din teama de a nu fi amendati.

Facebook a declarat ca intentioneaza sa creasca numarul de angajati la nivel international care sa se ocupe cu monitorizarea si stergerea continutului de la 4.500 la 7.500.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,


Comentarii: