Facebook anunta noi reguli dure. Sosoaca, propagandistii PSD si AUR specializati in fake news, antivaccinistii ar putea fi eliminati complet

news

Facebook va incepe sa anunte abonatii atunci cand vor intra intr-un grup care incalca Standardele Comunitatii, astfel incat sa poata lua o decizie informata inainte de a se alatura, informeaza compania intr-un comunicat de presa.

Noul proiect de la Facebook include sfaturi utile pentru respectarea recomandarilor si explica modalitatile de limitare a drepturilor pentru cei care incalca regulile platformei.

Schimbarile anuntate vor fi lansate la nivel global in urmatoarele luni, precizeaza compania.

Potrivit sursei citate, grupurile si membrii care incalca regulile platformei ar trebui sa aiba mai putine drepturi si o acoperire mai redusa, restrictiile devenind mai severe pe masura ce acumuleaza mai multe incalcari, pana cand vor fi eliminati complet. De asemenea, atunci cand este necesar, in caz de vatamare grava, grupurile si persoanele vor fi sterse direct, fara a se mai lua in considerare pasii regulilor de baza.

„Facebook are o mare responsabilitate atunci cand amplifica sau recomanda un continut. Compania lucreaza intens pentru a se asigura ca grupurile cu un potential daunator nu sunt recomandate oamenilor, incercand totodata sa nu penalizeze grupurile de calitate cu subiecte similare si sa creeze un echilibru prin introducerea ghidului de recomandari (…) Cu toate acestea, pe masura ce comportamentele de utilizare a platformei evolueaza, este nevoie sa facem mai multe. Acesta este motivul pentru care, recent, in SUA, grupurile civice si politice, precum si grupurile nou create, au fost eliminate din lista sugestii. Intrucat oamenii pot continua sa invite prieteni in aceste grupuri sau le pot cauta, Facebook a inceput acum sa extinda aceste restrictii la nivel global. Acest lucru se bazeaza pe restrictiile aduse in domeniul recomandarilor, cum ar fi eliminarea grupurilor de sanatate, precum si a grupurilor care distribuie dezinformari in mod repetat”, explica reprezentantii Facebook, citati de Agerpres.

In ceea ce priveste grupurile, compania sustine ca va incepe sa anunte oamenii atunci cand sunt pe cale sa intre intr-un grup care incalca Standardele Comunitatii, astfel incat sa poata lua o decizie informata inainte de a se alatura. In plus, va limita notificarile de invitatie ale acestor grupuri, astfel incat va fi mai putin probabil ca oamenii sa se alature. Pentru membrii existenti, distribuirea continutului de pe respectivul grup va fi redusa, astfel incat sa fie afisat mai jos in News Feed.

„(…) atunci cand grupul respectiv are un numar substantial de membri care au incalcat politicile Facebook sau au facut parte din alte grupuri care au fost eliminate pentru incalcarea regulilor, platforma va cere administratorilor si moderatorilor sa aprobe temporar toate postarile. Ceea ce inseamna ca acel continut va avea nevoie de revizuirea si aprobarea moderatorului inainte de a fi afisat in grup. Daca un administrator sau un moderator aproba in mod repetat continut care incalca regulile, intregul grup va fi eliminat”, noteaza platforma de socializare.

In cazul membrilor, se va impune regula ca in cazul in care cineva care a incalcat in mod repetat regulile sa nu mai poata sa posteze sau sa comenteze pentru o perioada de timp in niciun grup.

„De asemenea, nu va putea invita alte persoane in niciun alt grup si nu va putea crea unele noi. Aceste masuri sunt menite sa ajute la incetinirea acoperirii celor care doresc sa utilizeze platforma in scopuri daunatoare si au la baza restrictiile existente care au fost puse in aplicare in ultimul an. Sunt multe lucruri de facut pentru a mentine grupurile Facebook in siguranta, iar compania va continua sa construiasca si sa investeasca pentru a se asigura ca oamenii se pot baza pe aceste locuri pentru conectarea cu ceilalti, dar si pentru sprijin”, sustin oficialii Facebook.

Compania Facebook a castigat, in primul semestru al anului 2020, suma de 10,081 miliarde de dolari, aproape dublu fata de perioada similara din 2019 si a facturat 36,423 miliarde de dolari, fata de 31,963 miliarde de dolari.

In total, circa 3,14 miliarde de persoane utilizeaza lunar cel putin unul dintre principalele produse ale companiei, care, in afara de Facebook, includ: Instagram, WhatsApp si Messenger.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: