„Facem dreptate romanilor”. Tariceanu anunta ca amenzile sunt „abuzuri” si vine cu o lege pentru anularea acestora

news

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a prezentat marti un proiect de lege prin care vea sa anuleze amenzile care s-au dat in perioada starii de urgenta. El sustine ca acestea sunt „abuzuri ale Guvernului PNL”.

„Decizia CCR a desfiintat amenzile abuzive aplicate romanilor. In consecinta, pentru a nu bloca instantele de judecata, dar si pentru a veni in sprijinul romanilor care au fost amendati in mod abuziv, am inaintat spre consultare si altor partide parlamentare proiectul de lege conceput de specialistii ALDE, PSD si Pro Romania, proiect care prevede anularea amenzilor date de catre autoritati in baza ordonantelor militare”, anunta Tariceanu pe Facebook.

„Proiectul nu este facut nici in ideea de a submina autoritatea cuiva, nici a descuraja politia sa-si faca datoria si nici nu este un dat cu tifla celor care am respectat legile.

Proiectul are scopuri practice, care ne privesc pe toti.

1. Evitarea blocarii instantelor. Va inchipuiti ce inseamna inca 300.000 de procese pe rolul instantelor? Activitatea care si asa se derula cu greutate va fi total blocata. Ca sa nu mai vorbim de pericolul de a raspandi virusul in momentul in care 300.000 de romani vor lua cu asalt instantele.

2. Facem dreptate romanilor care au fost amendati in mod abuziv! Valoarea amenzilor date in Romania este probabil cea mai mare din lume. Cine s-a gandit ca un pensionar care are 1000 lei pe luna pensie trebuie sa plateasca 5000 de lei amenda doar pentru ca nu s-a putut incadra in cele 2 ore in care avea dreptul sa iasa din casa, inseamna ca nu era cu toate tiglele pe casa!”, mai afirma Tariceanu.

El mai sustine ca romanii nu au stat in case de frica amenzilor.

„Pentru cei multi care am stat in case: noi nu am stat in case pentru ca ne era frica de amenzi. Noi am stat in case pentru ca am vrut sa respectam legea, pentru ca am vrut sa ne ferim pe noi si cei dragi de acest virus nenorocit. Nu avem motive sa ne simtim frustrati de aceasta initiativa. Nu putem fi complici la multimea de abuzuri care s-au intamplat cum nu putem sa lasam ca blocarea instantelor sa ne afecteze pe cei mai multi”, mai afirma liderul ALDE.

ALDE este cotat in sondajele de opinie cu 2,5%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: