Fake-news al propagandei pro-Kremlin, demascat: „Tancurile care se indreapta spre Berlin” defilau de fapt la parada de 1 Decembrie din Bucuresti – VIDEO

externe

fake-news, tancuri, parada, 1 Decembrie, manifestatie, fermieri, Germania, propaganda pro-rusa

Protestele masive ale fermierilor din Germania, desfasurate in ultimele zile, au starnit si interesul propagandei pro-Kremlin, care a lansat tot felul de narative pentru a deturna adevarul si a induce panica.

Printre stirile false distribuite masiv pe retelele sociale s-a numarat si afirmatia socanta ca mai multe tancuri ale armatei germane s-ar fi aflat, pe ianuarie 2024, in drum spre Berlin pentru a-i sprijini pe fermieri. Se mai sustinea ca „mii de barbati in uniforma” pot fi vazuti calatorind spre Berlin pentru a-i sprijini pe fermieri.

Cu toate acestea, o cercetare atenta a faptelor a relevat ca videoclipul este vechi si a fost inregistrat in Bucuresti. Potrivit Armatei Romane, tancurile din imagini se afla pe strada cu ocazia paradei de Ziua Nationala a Romaniei din 1 decembrie 2023, relateaza agentia de presa AFP.

Videoclipul a fost distribuit de mii de ori pe Facebook si a circulat si pe alte platforme precum Tiktok si Instagram.

Din cauza planurilor guvernului federal de a reduce subventiile pentru intreprinderile agricole, fermierii din toata tara au facut apel la proteste la inceputul lunii ianuarie 2024. Mii de oameni au participat cu tractoarele lor si au demonstrat in orase si pe rampele de autostrazi. Cu toate acestea, videoclipul distribuit nu are nimic de-a face cu demonstratiile actuale din Germania.

@bastimayen Wahnsinn 🔥‼️ #bauern #bauernproteste #bauernprotest #deutschland #berlin #ampel #germany ♬ Originalton – BastiMayen

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: