politica

Fake news cu gene false. Cum s-a dichisit Dancila pentru a-i impresiona pe oficialii UE la Strasbourg

Premierul Viorica Dancila a adoptat un aspect special pentru interventia pe care a avut-o in cadrul Parlamentului European privind situatia statului de drept din Romania. Ea si-a pus gene false.

Fake-news cu gene false, asa poate fi caracterizat discursul lui Dancila din Parlamentul European:


Foto: Malin Bot/Facebook

Prim-ministrul Viorica Dancila a afirmat miercuri, in plenul Parlamentului European, ca „milioane de romani s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete in numele luptei anticoruptie”.

„Este legitim sa ne intrebam in ce fel a aparat MCV cetatenii romani de incalcarea grava a drepturilor lor. In rapoartele MCV s-a vorbit mult despre institutii, despre numirile de magistrati, despre lupta anticoruptie. Este foarte bine. Dar nu am vazut nimic despre incalcarile drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informatii si institutiile din justitie”, a afirmat Dancila la dezbaterea din Parlamentul European care are ca subiect tara noastra.

Potrivit sefei Guvernului, in baza acestor protocoale „milioane de romani s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete in numele luptei anticoruptie”.

„Exista decizii judecatoresti care arata cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptari pentru a crea vinovatii sau cum erau santajati martorii pentru a depune marturii mincinoase. Nimic despre aceste lucruri in rapoartele MCV. (…) Asta inseamna, mai bine spus, ca acest mecanism si-a ratat menirea pentru care a fost creat”, a spus premierul.

Totodata, Dancila a cerut sa se precizeze cine a redactat rapoartele MCV si a omis „aceste realitati de neconceput” in UE.

„Cer oficial sa ni se spuna cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele si a omis din neglijenta sau din rea-credinta aceste realitati de neconceput in Uniunea Europeana. Daca suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie sa incepem, pentru ca au loc pe teritoriul Uniunii Europene”, a mai afirmat Dancila.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Pieleanu loveste cu un nou sondaj: Clotilde Armand pierde alegerile. Firea ar avea mai multe procente decat Nicusor Dan in Sectorul 1

Un sondaj dat publicitatii luni de Avangarde (institut patronat de Marius Pieleanu), realizat printre locuitorii…

42 de minute ago

Putin a semnat deja decretul de numire a lui Serghei Soigu in functia de secretar al Consiliului de Securitate Nationala, in locul lui Nikolai Patrusev

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul de numire a lui Serghei Soigu in…

35 de minute ago

Germania: Oficiul pentru Protectia Constitutiei a fost autorizat sa continue monitorizarea AfD, ca organizatie de extrema dreapta

Curtea administrativa superioara din Munster a respins apelul AfD in disputa privind clasificarea partidului ca…

22 de minute ago