Fake news de proportii lansat oficial de PSD: „Doar 0,1% din populatie este afectata de COVID-19”

politica

PSD lanseaza oficial un fake news iresponsabil prin care alimenteaza teoriile conspiratiei care sustin ca impactul coronavirusului este minor sau ca virusul nu exista. Bazandu-se pe o testare la gramada facuta de Firea in Bucuresti, PSD a decretat ca „doar 0,1% din populatie este afectata de COVID-19”.

„Sub 0,1% din populatie a fost expusa infectarii cu COVID-19. Asta e realitatea pe care Guvernul vrea s-o ascunda prin blocarea testarii in Bucuresti!

Doar 4 din 4.600 de teste PCR si doar 2 din cele 500 de teste de anti-corpi au fost pozitive, in cele doua studii demarate de Primaria Capitalei. De ce nu vrea Guvernul sa stim aceasta realitate?

Pentru ca ar fi greu sa explice prabusirea economiei nationale si cei peste 400.000 de oameni care si-au pierdut locurile de munca in urma restrictiilor.

Ar fi greu sa explice mastile de proasta calitate, cumparate pe spaga de UNIFARM, in urma obligativitatii impuse de Guvern.

Iar daca romanii ar afla realitatea, n-ar mai putea sa amane alegerile asa cum si-au propus, prin prelungirea la nesfarsit a starii de alerta!”, anunta PSD pe Fascebook.

Insa testarea pusa la cale de Primaria Capitalei nu a fost realizata pe baze statistice si nici stiintifice. Cei 4.600 care au fost testati nu au fost selectati aleatoriu, pentru a stabili un procent corect de infectati din populatia Bucurestiului, nemaivorbind ca nu sunt reprezentativi pentru populatia tarii. Cei 4.600 sunt o parte dintre cei care s-au inscris pentru a fi testati, testarea fiind facuta la gramada.

Anuntul PSD vine in conditiile in care numarul de infectari este in crestere. Alte 388 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate de la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica (GCS), numarul total al imbolnavirilor ajungand, marti, la 26.970.

Numerosi medici si specialisti avertizeaza ca situatia devine tot mai grava, insa PSD isi continua campania alimentare a teoriilor conspiratiei privind impactul redus al coronavirusului.

In urma cu o saptamana, Institutul Pasteur din Franta a anuntat ca 5,7% din populatie era la acel moment infectata cu coronavirus.

Citeste si: Raed Arafat, apel disperat: „Medicii vor decide cine traieste, daca nimeni nu vrea sa creada si nu vrea sa asculte”

Mai mult despre: , ,

Comentarii: