Fake news in cazul fetitei din Baia de Arama. Asistentul maternal a speriat-o ca-i vor fi luate organele in SUA

news

Reprezentantii Asociatiei VeDem Just anunta ca fetita de opt ani din Baia Mare a fost data spre adoptie in SUA, unui cuplu de romani, in conditii legale. Ei desfiinteaza isteriile promovate abundent de numeroase publicatii.

„Fata de cazul copilului din Baia de Arama luat cu forta de autoritatile statului de la asistentul maternal, reprezentantii VeDemJust s-au interesat si pot comunica public urmatoarele:

– procedura de adoptie fusese finalizata. Dupa ce asistentul maternal a fost intrebat de doua ori daca doreste sa adopte copilul si a refuzat, a fost decisa adoptia in favoarea unei familii de romani stabilita in SUA;
– reprezentantii ANPDC au fost in repetate randuri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabila a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratand cu dispret autoritatile si inducand copilului ideea ca i se vor lua organele de catre adoptatori;
– exista o hotarare judecatoreasca definitiva care obliga asistentul maternal sa respecte decizia cu privire la adoptie. Azi s-a pus in executare silita aceasta hotarare, cu organe de la Protectia Copilului, executor judecatoresc si Politie.

Este regretabil ca presa a prezentat cazul fara o pozitie din partea institutiei publice ANPDC sau a organizatiei FONDC care s-au preocupat indeaproape de acest caz”, anunta VeDem Just.

Citeste si: Razboiul hibrid. Cum s-a propagat fake news-ul privind prelevarea de organe in cazul fetitei din Baia de Arama

O fetita de opt ani a fost luata cu mascatii vineri din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, din Baia de Arama, judetul Mehedinti, dupa ce copila a fost infiata de o familie de romani din SUA. Imaginile cu acest momente au devenit virale pe retelele de socializare.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei perchezitii la locuinta asistentului maternal care s-a opus ca fetita sa mearga la cei doi soti care au infiat-o.

„Este vorba despre o fetita de opt ani, care a fost predata parintilor adoptivi, deci erau parintii fetitei, potrivit deciziei Curtii de Apel Craiova. Se fac cercetari intr-un dosar al Parchetului Curtii de Apel Craiova, pentru infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, deocarece doamna care tinea fetita nu mai era asistent maternal si o tinea acolo fara nicio calitate si in mod ilegal. De aceea s-a facut aceasta perchezitie. S-a luat fetita si s-a predat parintilor. A fost examinata de medicii de la Medicina Legala Craiova. Parintii sunt romani, stabiliti in America. Este vorba despre o decizie a Curtii de Apel Craiova, din 2019, prin care se incuviinteaza adoptia acestei fetite in favoarea sotilor”, a declarat, pentru Mediafax, Tena Tulitu, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Momentul in care mascatii au intrat in casa din Baia de Arama si au luat fetita a fost filmat de familia care a crescut-o. In imagini se observa cum copila refuza sa mearga cu oamenii legii si striga „mami, nu vreau sa plec!”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: