Fake news penibil marca Mihai Fifor: „PNL si USR voteaza impotriva unui roman”. Postul apartine oricum Romaniei

politica

Mihai Fifor, secretaer general al PSD si ministru de Interne, lanseaza un nou fake news, sustinand ca daca PNL si USR se impotrivesc numirii Rovanei Plumb drept comisar european atunci „voteaza impotriva unui roman”. Postul apartine oricum Romaniei, acesta va fi ocupat tot de un roman daca Plumb va fi respinsa.

„Desemnarea unui roman in functia de comisar european este in primul rand un castig pentru Romania” sustine Fifor in conditiile in care postul apartine oricum Romaniei.

„PNL si USR isi arata ‘masura de caracter’ atunci cand spun ca vor vota impotriva unui roman pentru o functie in Comisia Europeana, doar pentru ca este propus si sustinut de premierul Viorica Dancila.

La fel au facut si atunci cand au votat pentru sanctionarea Romaniei, doar pentru a-si atinge o miza meschina in confruntarea politica interna. Rusinos!

Doamnelor si domnilor de la PNL si USR, desemnarea unui roman in functia de comisar european este in primul rand un castig pentru Romania si pentru cetatenii care v-au votat la ultimele alegeri!

Ceea ce faceti voi acum este anti-romanesc si anti-national! Niciun alt grup parlamentar national din Parlamentul European nu voteaza impotriva conationalilor lor!

Ii urez mult succes Rovanei Plumb, candidatul din partea Romaniei pentru Comisia Europeana!”, a scris Fifor pe Facebook.

Europarlamentarii USR PLUS anunta ca se vor opune numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european.

”Guvernul Romaniei, condus de Viorica Dancila, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care si grupul Renew Europe (a treia forta politica in PE) iar candidatura Rovanei Plumb risca sa fie respinsa la votul din comisiile Parlamentului european. Abia acest lucru va fi daunator Romaniei, nu criticile intemeiate prin care s-au exprimat ingrijorari cu privire la integritatea si competenta candidatei propuse de Guvernul Romaniei. Atentionam Guvernul PSD ca prin insistenta de a o sustine pe Rovana Plumb isi bate joc de aceasta demnitate publica europeana si, daca nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de ras si va fi fortat sa vina cu o alta nominalizare dupa respingerea ei in Parlament.

De asemenea, Rovana Plumb a avut in ultimii ani declaratii impotriva valorilor Uniunii Europene si anti justitie si l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru coruptie, din functiile publice pe care le-au ocupat. Rovana Plumb a fost cercetata in dosarul prin care insula Belina si bratul Pavel au fost transferate de la Apele Romane la Consiliul judetean Teleorman iar apoi concesionate catre Tel Drum. Parlamentul s-a opus in toamna lui 2017, cand ancheta era abia la inceput, ridicarii imunitatii pentru inceperea urmaririi penale a Rovanei Plumb, acuzata de savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, din pozitia de ministru al Mediului”, se arata intr-un comunicat de presa.

Mai mult despre: ,


Comentarii: