Fake news provenit din Rusia. Japonia NU a interzis cuptoarele cu microunde

externe

O stire virala pe retelele de socializare, publicata inclusiv in limba romani sustine ca guvernul japonez a decis sa distruga cuptoarele cu microunde din tara, inainte de sfarsitul anului. Stirea este falsa, anunta snopes.com.

Sirea a fost publicata de mai multe site-uri de limba engleza si spaniola (lifter si Noticias sobre), aparand chiar si in limba romana, pe unica.md.

Potrivit sursei, toti cetatenii din Japonia sunt obligati sa distruga cuptoarele cu microunde. Motivul pentru interzicerea folosirii unui cuptor cu microunde ar fi un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Hiroshima, care au constatat ca microundele au cauzat mai mult rau sanatatii cetatenilor timp de 20 de ani, decat bombardarea avioanelor americane in septembrie 1945.

In 2021, s-ar intentiona oprirea productiei de cuptoare cu microunde si in Coreea de Sud. Intre timp, China intentioneaza sa renunte la acest tip de tehnologie pana in 2023, se mai afirma in stire.

Snopes.co arata insa ca stirea este falsa, fiind raspandita de catre un site de satira din Rusia. Stirea a aparut pe 3 martie pe panorama.hub, devenind virala dupa ce a fost tradusa de El Signo De Los Tiempos, fiind distribuita de peste 25.000 de oameni.

Comentarii: