Familia Aurei Ion inca lupta pentru DREPTATE: „Nu se doreste aflarea ADEVARULUI si gasirea unor solutii”

news

Familia Aurei Ion, studenta care a murit in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, contesta raportul oficial realizat de comisia de investigatie a incidentului.

Familia Aurei Ion a transmis un comunicat in care desfiinteaza mai multe concluzii ale raportului dat publicitatii de CIAS. Sunt contestate concluziile in legatura cu testarea motoarelor, care nu s-ar fi facut asa cum au fost gasite, si s-ar fi inlocuit piesele care erau defecte.

De asemenea, si testarea antenei ELT, cea care ar fi trebuit sa transmita semnalmente catre sateliti a fost facuta neconforma.

Sunt probleme si in legatura cu cauza mortii Aurei Ion. In raport scrie ca studenta a murit din cauza unui traumatism provocat de lipsa centurii de siguranta, in conditiile in care o comisie de medici a avut o concluzie opusa, iar CIAS nu ar fi preluat concluzia lor.

„Lucram pe acest raport inca de un an. Din punctul nostru de vedere este o investigatie care in realitate s-a desfasurat impropriu. Avem impresia ca concluziile pe care le-au tras au fost bazate pe faptul ca se stabilise deja unde voiau sa se ajunga si ce concluzii sa preia. Daca se confirmau alte aspecte care nu concluzionau ca Adrian Iovan ar fi fost responsabil pentru accident, vinovatiile s-ar fi indreptat asupra altor persoane sau institutii si nu se doreste acest lucru intr-o tara in care se moare in fiecare zi.

Nu se doreste aflarea adevarului si gasirea unor solutii. Au trecut 2 ani si nu avem o investigatie, nu s-au adus expertii din Marea Britanie sa verifice aceasta aeronava. Au fost inlocuite piesele de la motor si nu s-a facut o testare, ci o revizie. Intentionim sa implicam experti din Romania si din afara pentru a evidentieze ceea ce s-a intamplam. Vrem sa facem o plangere la Artex, producatorul ELT-ului”, a declarat Mariana Ciuca, sora Aurei Ion, la Romania TV.

Raportul oficial a fost redactat la un an si 9 luni de la producerea accidentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: