Familia Ponta primeste o noua lovitura din partea DNA: SECHESTRU pe avere

news

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, aflat in arest la domiciliu in dosarul in care este cercetat pentru deturnare de fonduri europene si constituire de grup infractional, a ajuns, marti dimineata, la DNA Ploiesti, unde va fi instiintat ca procurorii vor pune sechestru pe averea sa.

Iulian Hertanu a ajuns la DNA Ploiesti dupa ora 9.00 si a refuzat sa faca declaratii, la intrarea in sediul institutiei el intalnindu-se cu deputatul Sebastian Ghita, chemat in fata procurorilor de asemenea pentru a fi instiintat ca va fi pus sechestru pe o parte din averea sa, transmite corespondentul Mediafax.

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Joi, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme.

In acelasi dosar, au fost fost plasati sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: