„Fanfaron batran, USR asta te-a scos afara din ALDE european!”. Tariceanu primeste o replica de la USR care-l lasa fara voce

politica

Deputatul USR Cristian Ghinea are o replica taioasa la adresa lui Calin Popescu Tariceanu, dupa ce seful ALDE a sustinut ca USR reprezinta „aripa tanara a Securitatii”. „Hai sictir! Ah, si USR asta te-a scos afara din ALDE european, fanfaron batran!”, spune Ghinea.

„Tariceanu iar bate campii ceva cu USR si Securitatea.

1989 – eu 13 ani, tatal: maistru pe santier, functia: soim al patriei, apoi pionier.

1989 – el – 37 de ani, tatal: turnator pe bani la Securitate, functia manechin si baiat scos la export de regim.

Hai sictir! Ah, si USR asta te-a scos afara din ALDE european, fanfaron batran!”, a scris Ghinea pe Facebook.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, la Timisoara, ca USR reprezinta „aripa tanara a Securitatii”, care in programul de guvernare ar putea veni si cu lucruri care ar limita libertatea de exprimare. El era furios ca un protestatar l-a asteptat cu catuse si i-a cerut demisia.

El a facut afirmatia dupa ce a fost informat ca o persoana care avea o pereche de catuse voia sa-i ceara demisia din fruntea Senatului Romaniei si a punctat ca nu se teme de astfel de manifestari care demonstreaza ca in Romania este astazi libertate de exprimare.

„Dar daca maine vor castiga alegerile cei care reprezinta astazi aripa tanara a Securitatii, si ma refer la USR, sa fie convinsi cei care sunt afara (pentru a protesta, n.r.) ca vocea lor nu se va mai auzi. Pentru ca cei care astazi reprezinta USR – ii vad de pe acum care sunt temele lor preferate de campanie si imi dau seama ce va urma. Va fi rau si tragic”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu, citat de Agerpres.

Liderul ALDE a adaugat ca USR vorbeste despre o tara care sa nu mai aiba proprietate si sa nu se mai bazeze pe familie si se poate presupune ca „micii securisti” vor veni si cu alte lucruri de acest gen, care ar putea insemna si limitarea libertatii de exprimare.

„Daca astazi, in loc de familie doresc sa traim in trib, daca in loc de proprietate vor sa traim la colectiv, cum s-a intamplat inainte de 1990, bineinteles ca aceste lucruri sunt asociate cu reprimarea libertatii de exprimare. Asa probabil ca le-au spus bunicii lor care erau securisti de vaza si asa au inteles ca trebuie sa se intample. Asa ca lasati-i (pe cei care vor sa protesteze, n.r.) sa se manifeste cum vor, aveti grija voi, ca adevarati liberali, ca Romania sa fie in continuare o tara democratica si care apartine lumii libere”, a mai spus Tariceanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: