Fara precedent in UE. Presedinta Curtii Supreme anunta ca este victima unui „abuz” ordonat de Liviu Dragnea, seful partidului de guvernamant

politica

Presedinta ICCJ, Cristina Tarcea, l-a acuzat, miercuri, pe seful partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, ca se afla in spatele actiunii disciplinare care o vizeaza. Ea a declarat ca aceasta actiune reprezinta un „abuz” si a promis dezvaluiri „interesante”.

Tarcea este audiata miercuri de sectia de judecatori a CSM. ”Este un abuz. In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri, trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri. O sa vedeti de ce apreciez ca este un abuz”, le-a spus Tarcea jurnalistilor.

Intrebata cine s-ar afla in spatele acestui „abuz”, Tarcea a rapuns, aratand cu degetul:  „O, Doamne! Va mai aduceti aminte de declaratiile politice din august si septembrie ca la Inalta Curte se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor in organizarea completurilor de 5 judecatori? De aceea am spus ca am multe declaratii interesante de facut despre o discutie pe care am avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale legat de constatarea conflictului de constitutionalitate, despre o discutie la fel de interesanta cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor”.

Sectia pentru judecatori a CSM discuta, miercuri, actiunea disciplinara exercitata in decembrie 2018 de Inspectia Judiciara pe numele Cristinei Tarcea.

Actiunea a fost exercitata deoarece presedintele instantei supreme a refuzat nejustificat indeplinirea unei indatoriri de serviciu si pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

„In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor”, informeaza Inspectia Judiciara, printr-un comunicat de presa.

Potrivit Inspectiei, actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea Cristinei Tarcea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: