Fara rusine. Cristoiu isi continua razboiul cu mama lui Gigina: „Lacrimile ei sunt o DIVERSIUNE, pretinde ca-si exprima durerea”

politica

Ion Cristoiu revine cu mai multe precizari legate de declaratiile la adresa mamei lui Bigdan Gigina, careia i-a cerut sa isi tina gura, insa isi pastreaza aceeasi pozitie. Mai mult, el spune ca lacrimile mamei sunt o „diversiune electorala”.

Iata cateva pasaje din textul publicat de Cristoiu, joi, pe blogul sau.

„Eu nu m-am pronuntat in legatura cu durerea mamei ca stare sufleteasca incercata in singuratate. M-am referit la scrierile publice ale lui Carmen Gigina prin care autoarea pretinde ca-si exprima durerea sufleteasca.

Daca nu se manifesta public, Carmen Gigina n-ar fi devenit subiectul interventiei mele publice. In clipa in care ea s-a exprimat pe Facebook si, mult mai important, a devenit tinta folosirii de catre politicieni si jurnalisti, am considerat ca imi pot da cu parerea. E ca in cazul lui Eminescu. Ce incerca omul Eminescu in clipele de amor cu Veronica nu intereseaza pe criticul literar. Cind insa Eminescu publica poezii despre ce simtea el, textul, facut public, intereseaza pe criticul literar, care-l poate face pulbere.

Din cite se vede eu am explicat de ce trebuie sa taca mama tinarului politist. Pentru ca in aceste zile, durerea ei (nu-i pun la indoiala sinceritatea) e manipulata in chip abject in batalia electorala deja inceputa. Stiu ce inseamna, din experienta de gazetar si din cea de cititor de Istorie, folosirea in batalia pentru putere a ceea ce s-ar numi Lacrimele mamelor.

(…) M-am apucat sa citesc textele napustite asupra mea. Si m-am convins c-am avut dreptate. Ca eram obligat sa-mi asum riscul de a denunta Diversiunea Lacrimile Mamei.

(…) Daca atacul lui Valentin Jucan m-a convins ca procedasem corect avertizind asupra Manipularii, interventia Codrutei Kovesi de la intrarea si iesirea de la CSM m-a convins si mai tare. Distinsa a recitat acelasi text cu virgule cu tot, atit la intrare, cit si la iesire: „Este un vot politic care blocheaza justitia. In urma acestui vot, DNA nu mai poate sa stabileasca raspunderea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa. Deci, o mama ramine sa astepte”.

Fata de aceasta declaratie, gen macanit prezidential, imi permit urmatoarele observatii:

Codruta Kovesi n-are copii. Prin urmare, n-are cum sa stie ce inseamna durerea de mama. Chestia cu mama, e asadar o demagogie ieftina.
Cererea DNA de ridicare a imunitatii a fost facuta in virtutea adevarului ca Procuratura descopera si ancheteaza infractiuni in interesul legii.
DNA nu ancheteaza cazul Gabriel Oprea, pentru ca mama lui Gigina asteapta sa vada cine e vinovatul!
Daca Gigina n-avea mama inseamna ca DNA nu mai ancheta moartea politistului?
Mult mai important, naucitoarea invocare a mamei de catre sefa DNA m-a convins ca intreaga tarasenie e o mizera Diversiune de campanie electorala: Lacrimile mamei.
O diversiune in care mama tinarului politist e folosita cu sau fara voia ei!

Eu o inteleg pe mama politistului. In jurul familiei roiesc de anul trecut tot felul de corbi: politicieni, avocati, jurnalisti de tabloid. Sunt sigur ca spre familie au venit oferte din ambele parti. Si dinspre oamenii lui Gabriel Oprea si dinspre dusmanii lui Gabriel Oprea. In astfel de cazuri, corbii nu vad in durerea familiei altceva decit o ciozvirta de ros. Daca membrii familiei, tatal, mama tin la memoria tinarului politist bine ar fi sa evite pe cit posibil folosirea acestei memorii de catre hienele de tot felul. E sfatul unui batrin care a vazut multe asemenea situatii, toate sfirsind prost pentru familii dupa ce hienele au halit prada”, a scris Cristoiu.

Trebuie precizat ca Ion Cristoiu a avut mai multe interventii anterioare in care a incercat sa minimalizeze impactul mortii lui Bogdan Gigina. Intr-o emisiunea in care s-a manifestat slugarnic fata de seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, Cristoiu a comparat cazul mortii politistului cu gestul lui Tariceanu a de sari o coada de peste 1.000 de persoane.

„E ca la Oprea. Bun, am citit, a murit, bun. Dar a rezultat ca Oprea l-a omorat, l-a ucis. Ca gazetar, ce mi se pare la aceasta campanie… este exagerarea. De aici sa faci o crima este o neregula”, spunea Cristoiu intr-o emisiune la B1 TV.

Citeste si: Cum il spala Cristoiu pe Tariceanu: „E ca la Oprea cu politistul. Bun, am citit, a murit, BUN. Dar se exagereaza”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: