Fara viza pentru cetatenii din Franta, Germania, Italia, Tarile de Jos, Spania si Malaysia care vor sa viziteze China

externe

Timp de un an, cetatenii din Franta, Germania, Italia, Tarile de Jos, Spania si Malaysia nu vor mai avea nevoie de vize pentru a vizita China, in incercarea de a da un impuls turismului post-pandemie in a doua cea mai mare economie a lumii, potrivit Reuters.

Intre 1 decembrie 2023 si 30 noiembrie 2024, cetatenii acelor tari care intra in China pentru afaceri, turism, vizite la rude si prieteni sau care tranziteaza pentru cel mult 15 zile, nu vor avea nevoie de viza, a declarat vineri un purtator de cuvant al Ministerului de Externe.

In ultimele luni, China a luat masuri pentru a reinvia sectorul turistic dupa trei ani de masuri stricte legate de COVID-19, care i-au inchis in mare parte granitele cu lumea exterioara. Guvernul cauta, de asemenea, sa-si restabileasca imaginea in intreaga lume, dupa ce s-a ciocnit cu multe tari occidentale pe diverse probleme, inclusiv COVID, drepturile omului, Taiwan si comert.

Un sondaj recent al Centrului de Cercetare Pew in 24 de tari a aratat ca opiniile despre China erau in general negative, 67% dintre adulti exprimand opinii nefavorabile. Mai mult de jumatate dintre respondenti au spus ca Beijingul a intervenit in afacerile altor tari si nu a tinut cont de interesele altora.

„Aceasta decizie va facilita calatoria in China pentru multi cetateni germani intr-o masura fara precedent”, a declarat ambasadorul Germaniei in China, Patricia Flor, pe platforma de socializare X, cunoscuta anterior ca Twitter. „Speram ca guvernul chinez va implementa masurile anuntate astazi pentru toate statele membre ale UE”, a spus ea.

Calatoria fara viza a cetatenilor chinezi in Germania ar fi posibila numai daca toti membrii Acordului european Schengen ar fi aprobat.
Luna aceasta, China si-a extins politica de tranzit fara viza in 54 de tari pentru a include cetatenii Norvegiei.

In august, China a renuntat la toate cerintele de testare COVID pentru calatorii care intra. A reluat intrarea fara viza pentru 15 zile pentru cetatenii din Singapore si Brunei in iulie. Zborurile internationale dinspre si din tara, desi s-au recuperat mai lent decat serviciile din reteaua interna, au crescut. Autoritatea de aviatie a Chinei a declarat in octombrie ca 16.680 de zboruri saptamanale sunt asteptate din noiembrie pana in martie, cu zborurile de pasageri estimate sa atinga 71% din totalul de acum patru ani.

Camera Europeana de Comert din China a mai spus ca aceasta miscare va contribui la cresterea increderii in afaceri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: