Fatarnicia PSD. La contramanifestatia de la Pitesti au fost adusi copii, la cateva zile dupa ce Lia Olguta Vasilescu i-a acuzat pe cei din Piata Victoriei ca incalca legea

politica

PSD a organizat o ampla contramanifestatie la Pitesti, la care au fost adusi peste 5.000 de oameni din comunele inconjuratoare. Printre participanti s-au aflat si copii. Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu ii acuzase, cu numai cateva zile mai inainte, pe protestatarii din Piata Victoriei ca incalca legea daca isi aduc copiii la mitinguri.

Unul dintre copiii adusi la manifesttia PSD avea o pancarta pe care scria „Iohannis pleaca. Lasane sa invatam, nu sa demonstram”.

copil

Foto: Traian Paparete/Facebook

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri, la Craiova, ca cei care au iesit in strada pentru ca vor sa se respecte legea ar trebui sa respecte, la randul lor, Legea 272/2004 care prevede ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri.

„Cei care au iesit in strada au iesit pentru ca vor sa nu se mai incalce legea. Exista Legea 272/2004 care prevede foarte clar ca parintii nu au voie sa isi ia copiii la mitinguri, sa-i expuna. Deci, daca au iesit in strada pentru respectarea legii, ar trebui sa stie si ei ca exista o lege care le interzice sa isi ia copiii acolo”, a spus Vasilescu intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului Muncii, ziaristi, reprezentanti ai unor ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, precum si persoane fizice au depus sesizari la ANPC privind expunerea copiilor la mitinguri.

„Nu a fost niciun fel de politie din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. In subordinea ministerului exista Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. Inca din primele zile de mitinguri, au sosit pe adresa acestei autoritati foarte multe sesizari. Saptamana aceasta, presa a solicitat, pe legea 544 (privind informatiile publice—n.r.) sa se precizeze exact numarul si atunci am trimis prin biroul de presa o adresa catre ANPC sa ne comunice cu exactitate acest numar. Stiu ca alaltaieri erau depuse 29 de astfel de sesizari doar la Bucuresti, nu am cuantificat si ce este in teritoriu. Parte din aceste sesizari sunt facute de presa, parte de ONG-uri, parte de persoane fizice”, a spus Vasilescu citata de Agerpres.

Ministrul Muncii a precizat ca ANPC transmite mai departe aceste sesizari la politie si, conform Legii 272, aceasta trebuie sa identifice parintii care au fost la miting si eventual sa ii amendeze.

„Au fost cateva sesizari si impotriva domnului Nicusor Dan, care a venit cu copilul la miting. Sunt ONG-uri pentru apararea drepturilor copilului, ziaristi sau persoane fizice”, a mentionat ministrul Muncii.

Vasilescu a mai afirmat ca amenzile sunt intre 5.000 si 10.000 lei si sunt aplicate de politie.

„Nu ii amendeaza Olguta, ci politia, iar amenzile sunt intre 5.000 lei si 10.000 lei. Iar legea este foarte clara. Cititi Legea 272/2004 si veti vedea acolo ca se precizeaza foarte clar ca parintii nu au voie sa isi expuna copiii la mitinguri. A iesit chiar presedintele Romaniei si a inflamat spiritele, pentru ca nu a facut altceva decat sa ceara sa se incalce o lege in Romania, or in momentul in care iesi in strada si spui ca te lupti pentru lege si ordine, iar tu esti primul care incalca legea, ceva aici nu este in regula (…) Dar sigur ca acum e la moda sa spui ca Guvernul ti-a facut ceva. Nu ti-a facut nimic. Dar cred ca trebuie sa fim mult mai responsabil ca parinti, pentru ca, aduceti-va aminte, intr-o noapte, la unul dintre acele mitinguri neautorizate, iarasi o incalcare a legii din partea celor care spun ca respecta legea — unui jandarm i-a fost taiat piciorul, un jandarm era in pericol sa isi piarda ochiul… Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca, Doamne fereste, unui copil i s-ar fi intamplat ceva”, a mai afirmat Lia Olguta Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: