Favoruri pentru politisti. Vor primi noi sporuri in 2021, desi Guvernul a anuntat inghetarea tuturor veniturilor bugetarilor

news

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat luni ca circa 76.000 de angajati ai Politiei Romane primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasa, care se calculeaza ca procent din salariul de baza si este acordat in trei trepte, de 2,5%, 5% si 7,5%.

”Am ajuns la o solutie cu sindicatele inca din decembrie anul trecut, ceea ce inseamna ca acest spor a intrat in plata in ianuarie. Este un spor care exista in legislatie, dar nu fusese acordat pana acum, si noi am reusit sa il acordam”, a declarat Bode pentru G4Media.ro.

Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual, potrivit ministrului de Interne.

El a mai spus ca sindicatele din politie, care au organizat proteste in care denunta inghetarea salariilor, ar trebui sa ii informeze pe angajati despre noul spor platit.

Premierul Florin Citu a anuntat, pe 30 decembrie, dupa sedinta de Guvern, ca salariile si sporurile de care beneficiaza personalul din administratia publica centrala si locala, inclusiv cel care ocupa functii de demnitate publica, se vor mentine in 2021 la nivelul celor din decembrie 2020.

„Legat de ordonanta initiata de Ministerul Finantelor Publice, aceasta ordonanta reprezinta o economie la buget de aproape 17,6 miliarde de lei pentru anul 2021.

La primul articol: se mentin in cuantum brut salariile si sporurile de care beneficiaza personalul din administratia publica centrala si locala, inclusiv personalul care ocupa functii de demnitate publica si functii asimilate acestora, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020.

Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”, a precizat prim-ministrul Florin Citu, potrivit Agerpres.

Mai mult despre:

Comentarii: