Federatia Rusa a schimbat obiectivele „operatiunii speciale”. Ministerul britanic al Apararii anunta insa ca „este putin probabil” ca Moscova sa-si atinga obiectivele

externe

dmitri peskov, purtator de cuvant,

La 8 decembrie, purtatorul de cuvant al presedintelui Rusiei, Dmitro Peskov, a reformulat principalele obiective ale „operatiunii militare speciale”. Acum, unul dintre principalele obiective ale Rusiei este „protectia” locuitorilor din Donbass si din sud-estul Ucrainei. Acest lucru a fost anuntat de Ministerul Apararii al Marii Britanii, potrivit glavcom.ua.

„Comentariile lui Peskov sugereaza ca obiectivele politice minime actuale ale Rusiei in razboi raman neschimbate. Probabil ca Rusia cauta in continuare sa isi extinda controlul asupra tuturor regiunilor Donetk, Luhansk, Zaporijia si Herson. Probabil ca planificatorii militari rusi vor in continuare sa acorde prioritate avansarii in adancimea regiunii Donetk”, se arata in raport.

Cu toate acestea, se remarca faptul ca, in prezent, este putin probabil ca strategia rusa sa isi atinga obiectivele: este foarte putin probabil ca armata rusa sa fie acum in masura sa formeze o forta de atac eficienta capabila sa recucereasca aceste zone.

„Este putin probabil ca fortele terestre rusesti sa obtina castiguri operationale semnificative in urmatoarele cateva luni”, adauga serviciile secrete britanice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: