Femei fug INGROZITE. Imagini din Koln, unde peste 1.000 de refugiati au AGRESAT SEXUAL zeci de femei

news

Primarul si politia din Koln se reunesc marti pentru a lua in discutie reactia autoritatilor la un recent val de agresiuni sexuale comise in ajunul Anului Nou in zona garii centrale si a celebrei catedrale din acest oras german, incidente care au socat si alarmat opinia publica si oficialitatile, relateaza DPA, citata de Agerpres.

La intalnire participa primarul Henriette Reker, care a tinut prima pagina a ziarelor in luna octombrie dupa ce a fost injunghiata in timpul campaniei electorale din cauza pozitiei sale pro-refugiati, si reprezentanti ai politiilor locala si federala.

Acestea au primit 60 de plangeri de agresiuni sexuale si una de viol, victimele afirmand ca agresorii provin dintr-un grup de circa 1.000 de barbati care isi fac veacul langa gara centrala din oras si par a fi ‘de origine araba sau nord-africana’, a declarat luni seful politiei, Wolfgang Albers.

Victimele mai spun ca atacatorii actionau in grupuri mici, care incercuiau o femeie pentru a o agresa sexual si talhari.

Politia se asteapta ca mai multe victime sa se prezinte pentru a da declaratii in zilele urmatoare.

Cinci barbati au fost arestati vineri la locul faptei. Ancheta politiei continua.

Inaintea intalnirii de marti, un purtator de cuvant al primariei a declarat pentru DPA ca municipalitatea nu va permite crearea unor ‘zone ale faradelegii’. Primarul va prezenta un plan de asigurare a securitatii in timpul traditionalului carnaval de la Koln din luna februarie, care atrage peste un milion de vizitatori in fiecare an, a mai precizat Gregor Timmer.

Politia si oameni politici au atras atentia ca grupari populiste de dreapta se pot folosi de aceste incidente pentru a alimenta temerile larg raspandite in Germania in legatura cu afluxul record de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: