Femeile continua sa reziste in Afganistan, nou protest contra talibanilor. Fetelor li se interzice sa se intoarca la scoala

externe

Un grup de femei a indraznit sa iasa duminica din nou la protest in Kabul dupa ce talibanii au anuntat ca numai baietii si profesorii de sex masculin se pot intoarce la scoala.

„Un mic grup de femei s-a adunat duminica la Kabul pentru un ‘protest tacut’ impotriva deciziei administratiei interimare a talibanilor de a permite doar baietilor si profesorilor de sex masculin sa isi reia activitatile educationale in Afganistan”, anunta agentiile de presa.

Femeilor din Kabul, capitala Afganistanului, care lucrau pentru administratia orasului li s-a interzis sa mearga la munca, cu exceptia slujbelor care nu pot fi indeplinite de barbati.

Conform noului ordin anuntat de primarul din Kabul, Hamdullah Nohmani, orice activitate guvernamentala le este interzisa femeilor, iar acestea se mai pot ocupa de foarte putine lucruri, precum spalatul toaletelor destinate exclusiv femeilor.

Ordinul primarului lasa o multime de femei farp locuri de munca. Municipalitatea are 2.900 de angajati, dintre care 27% erau femei, conform CNN.

“Initial le-am permis tuturor sa vina la munca, dar apoi Emiratul Islamic a decis ca este necesar ca pentru o perioada de timp sa nu mai lucreze”, a spus Hamdullah Nohmani, duminica.

„Atunci le-am permis doar femeilor de care aveam nevoie, adica care se ocupa de locuri de munca pe care barbatii nu le pot face. De exemplu, exista toalete publice pentru femei in bazare”, a continuat el.

Mai mult despre:

Comentarii: