Femeile din Marea Britanie sunt in fruntea listei celor mai mari consumatoare de alcool din lume. UK este urmata de Romania si Danemarca

externe

Femei UK

Britanicele sunt in fruntea listei celor mai mari consumatoare de alcool din lume, potrivit unui studiu.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a comparat consumul de alcool din 33 de tari. Marea Britanie se afla pe primul loc in topul mondial al consumului excesiv de alcool in randul femeilor – definit ca fiind consumul a cel putin sase bauturi intr-o singura sesiune – 26% dintre acestea facand acest lucru cel putin o data pe luna. Cu toate acestea, barbatii britanici au fost mai sus, cu 45%, transmite The Guardian.

Daca se iau in considerare ambele sexe, Regatul Unit s-a clasat pe locul al treilea, alaturi de Luxemburg, in ceea ce priveste ratele de consum excesiv de alcool, fiind urmat doar de Romania si Danemarca.

Dr. Richard Piper, directorul executiv al Alcohol Change UK, a declarat: „Alcoolul provoaca prea multe daune aici, in Marea Britanie. Dar acest lucru poate fi evitat in totalitate. Exista o nevoie uriasa ca guvernul sa introduca masuri pentru a reduce daunele provocate de alcool, care vor salva vieti, cum ar fi controale adecvate asupra marketingului alcoolului, introducerea unui pret minim pe unitate in Anglia, asa cum avem deja in Scotia si Tara Galilor.”

Raportul OCDE a constatat, de asemenea, ca adultii din Marea Britanie sunt mai predispusi sa declare ca au facut vapping in comparatie cu alte tari, dar au rate de fumat mai mici decat media. Doar 12,7% sunt fumatori actuali in Regatul Unit, comparativ cu o medie OCDE de 16%. Cu toate acestea, aproape unul din 20 de adulti (4,9%) a declarat ca fumeaza in mod regulat, comparativ cu o medie de 3,2%.

De asemenea, raportul a constatat ca Regatul Unit cheltuieste mai mult pentru asistenta medicala decat alte occidentale, dar are mai putine paturi de spital si instrumente de diagnosticare si plateste mai putin asistentele medicale.

Marea Britanie a cheltuit aproximativ 11,3% din PIB pentru sanatate in 2022. Doar cinci tari – SUA, Germania, Franta, Franta, Japonia si Austria – cheltuiesc mai mukti bani, potrivit raportului OCDE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: